A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Meccstörténelem: Lenne mit törlesztenünk a Pakssal szemben

A Kecskeméti TE ellenfele a Paksi FC II. lesz vasárnap a Széktói Stadionban, akik ellen ugyan ez lesz az első találkozónk, de a „nagycsapattal” az NBI-ben többször is megmérkőztünk a közelmúltban.

A mérleg a paksiak felé billen, akikkel szemben lenne is mit törlesztenünk. Az NBI-ben 14 alkalommal találkoztunk velük, 7-szer a tolnaiak örülhettek, 4 alkalommal döntetlen született, 3-szor pedig azért mi is nyertünk. Elég gólzáporos a párharc múltja, átlagban 2,6 gól esett ezeken a meccseken, két ötgólos találkozó is volt a múltban.

Hazai pályán nem mutat túl jól a „lőlapunk”, 3-3 vereség és döntetlen mellett csupán egyetlen győzelmünk van, 2013-ban tudtunk itthon 3-1-re nyerni. Utoljára 2015. április 25-én játszottunk velük Kecskeméten, mely egyben az utolsó NBI-es meccsünk is volt a Széktóiban, akkor 1-1-re végeztek a felek.

A két klub egyébként kitűnő kapcsolatot ápolt a múltban, több játékos is megfordult a Kecskemét-Paks vonalon. A legemlékezetesebb transzfer egyértelműen a Tököli Attila-Montvai Tibor csere volt 2010 nyarán. Az NBI történetének egyik leggólerősebb támadója korábban a KTE szurkolóit is sokszor szomorította, például 2008-ban, a KTE történetének első NBI-es meccsén is, ráadásul az egyik NBII-es hős helyére érkezett. „Töki” aztán Kecskeméten is villámgyorsan a szurkolók kedvence lett, kupagyőzelemig vezette a csapatot, a döntőben két gólpasszt osztott ki.

A sor persze nem ér itt véget: Bori Gábor, Balázs Zsolt és Bertus Lajos is magára ölthette a lila és zöld mezeket, de Horváth Ferenc, Tomiszlav Szivics és Csertői Aurél személyében több vezetőedző önéltrajzában is szerepel már a két klub neve, de Szabó Istvánra is igaz ez, aki Pakson pályaedzőként dolgozott. A hagyomány nyáron is folytatódott, hiszen Bagó Patrik személyében egyik igazolásunk éppen a PFC-től érkezett.

Az egészen biztos, hogy különleges lesz a meccs, hiszen Tököli Attila nyáron vette át a Paks II. irányítását, és először tér majd vissza ellenfélként egy korábbi csapatához vezetőedzőként. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók