A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Megizzasztani tudtuk csak az éllovast

A Kecskeméti TE vasárnap a bajnokságot vezető Szeged-Grosics vendége volt Gyulán. A találkozó kevés helyzetet, ám annál nagyobb küzdelmet hozott, végül egyetlen pontrúgás döntötte el a pontok sorsát a hazaiak javára.

Szabó Tibor ezúttal Nánási Balázs és Bagó Patrik játékára nem számíthatott, míg Peres Csaba és Vladul Stefan legalább már a padon ott lehettek. A hazai oldalon is akadtak hiányzók, de az már az elején látszott, hogy támadó szellemben akarnak pályára lépni, két középcsatárral. Az első percekben főleg pontrúgásokból igyekeztek zavart okozni kapunk előtt, ami sajnos gólt is ért, egy szöglet után Popin visszafejelt labdáját bólintotta a léc alá Farkas Márk. A folytatásban ismét Farkas próbálkozott, de Kunsági ekkor védett, majd folyamatosan egyre jobban kijöttünk a szorításból. Ez mezőnyben mutatkozott meg inkább, Markó lövése kevés veszélyt okozott. A félidő hajrájában aztán Andorka és Pászka is növelhette volna az előnyt, de Kunsági ezeket a lövéseket is hárította.

Fordulás után jól kezdtünk, Takács szabadrúgása centikkel ment el a jobb felső mellett. A szegediek egyre inkább biztonságra rendezkedtek be, sokszor teljesen visszaálltak saját térfelükre, de nagyon jól tömörültek a kapu előtt. Peres és Szabó beállása új lendületet adott, mindketten próbálkoztak átlövéssel is, de ezek nem találtak kaput. Az utolsó 20 percre szinte állandósult fölényünk, igazi helyzetté azonban ez nem forrta ki magát, a beívelések és pontrúgások rendre visszajöttek a magas emberekről. Egy kontra végén még Kunságinak kellett nagyot védenie, majd Vágó mentett a gólvonalról, így maradt az 1-0.

Szeged-Grosics – Kecskeméti TE 1-0 (1-0)

NBIII. közép csoport, 23. forduló

Szeged: Aleksic – Achim, Moga, Farkas M., Pászka (Erdei 83.) – Cigan, Oláh, Zvara (Coroian 71.), Zabari – Andorka, Popin.

KTE: Kunsági – Zámbó (Vladul 79.), Vágó, Urbán, Farkas I. – Terbe, Markó – Selyem, Takács (Peres 60.), Zámbori (Szabó 60.) – Balog.

Gól: Farkas M. (9.)

Joao Janeiro (a Szeged-Grosics vezetőedzője): Ez volt a legnehezebb meccsünk eddig, és itt nem csak a rengeteg párharcra gondolok, ami ezt a találkozót jellemezte. A Kecskemét jó játékosokból áll, dinamikusak voltak, igyekeztek játszani, jó formában is érkeztek erre a meccsre. Az első félidőben végig domináltunk, a másodikban már védekezésre is kényszerültünk, de nem engedtünk nagy helyzetet az ellenfélnek. Sokat tett ezért a csapatom, ezért dicséret illeti a játékosokat. Szerintem ez egy jó meccs volt mindkét csapat szemszögéből, mely kevés helyzetet hozott.

Szabó Tibor (a KTE vezetőedzője): Egy pontrúgás döntötte el a mérkőzés sorsát. Úgy éreztük, hogy több van ebben a mérkőzésben, a srácok taktikailag és játékban is megoldották azt, amit kértünk tőlük. Kár, hogy ez most nem párosult eredménnyel.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók