A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Megküzdöttünk a három pontért a Vasas otthonában

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Kecskeméti TE a szintén újonc Vasas FC vendége volt. Ellentétes félidők meccsén végül újabb három pontnak örülhettek a lila-fehér játékosok.

Varga Bence betegség miatt ezúttal nem védhette a KTE kapuját, így Varga Ádám nevével kezdődött a vendég kezdő, ezt leszámítva a Kisvárda elleni bajnokihoz képest nagy változtatást nem húzott meg Szabó István az összeállításnál.

Aktívan kezdett a KTE, már a 2. percben feljegyezhettünk egy kecskeméti lövést, Szuhodovszki tesztelte Jovát 16 méterről. A folytatásban is a vendég dominancia érvényesült, a Vasas inkább kontrákra rendezkedett be. A 6. percben Nagy is megkínálta a hazai portást, aki másodjára meg is tudta fogni az átlövést, majd Katona lábáról csúszott le a labda jó helyzetben Banó-Szabó passza utána 10. percben. Egy-egy távoli lövést láthattunk ezután, Banó-Szabó, illetve a másik oldalon Hinora sem tévedett túl sokat. A 22. percben Vágó ollózó mozdulattal húzta kapura a labdát 16 méterről, nem kellett sok ahhoz, hogy a forduló legszebb gólját láthassuk.

A 25. percben már centik kellettek volna csak a kecskeméti gólhoz, Banó-Szabó Ívelt az érkező Szuhodovszki elé, aki kapásból a bal kapufát találta el. Tíz perccel később már nem úszta meg a Vasas, egy szöglet után Nagy lőhette jobbról középre még a labdát, a hosszú érkező Vágó aztán öt méterről a kapuba csúsztatott (0-1). Nem kellett sokat várni az újabb lila-fehér gólra sem, egy bedobás után Banó-Szabó vette észre, hogy a bal oldalon teljesen üresen indulhat be Zeke, aki ziccerbe került és kilőtte a kapu jobb oldalát (0-2). A szünet előtt akár növelhette volna előnyét a KTE, de előbb Szuhodovszki átlövését bokszolta ki Jova, majd Tóth fejese a kapufán csattant.

Szünetben Kondás Elemér négyet is cserélt és ez gyorsan eredményre vezetett. Két perc sem telt el, amikor Cipf húzott befelé balról, majd jobbal kilőtte a hosszú felsőt 17 méterről (1-2). Ez megadta az önbizalmat a hazaiaknak, nagy elánnal hajtottak az egyenlítésért. Az 56. percben Márkvárt lőtt távolról, Varga hatalmasat védett. A Vasas meddő fölénye megmaradt, de sikerült vendég oldalon jobban megtartani a labdákat, helyenként veszélyes kontrákat vezetve. Nagyobb helyzet ezután nem alakult ki, hiába próbált meg mindent a Vasas, így megérdemelten örülhettek a lila-fehére játékosok a lefújás után.

Vasas FC–Kecskeméti TE 1-2 (0-2)

Budapest, néző. Vezette: Farkas Ádám (Georgiu Theodoros, Becséri Gergely)

Vasas: Jova – Ódor (Szivacski 46.), Otigba (Márkvárt 46.), Iyinbor, Silye – Berecz, Hidi – Hinora (Ihrig-Farkas 46.), Holender (Zimonyi 78.), Géresi (Cipf 46.) – Novothny. Vezetőedző: Kondás Elemére

KTE: Varga Á. – Nagy K., Szabó A., Belényesi, Szalai G., Zeke – Banó-Szabó (Sági 82.), Vágó, Szuhodovszki (Rjaskó 92.), Katona B. (Djuranovics 82.) – Tóth B. (Szabó L. 70.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Cipf (47.) ill. Vágó (35.), Zeke (40.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: sportphoto.press)

Média partnerek
Támogatók