A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Megküzdöttünk a sikerért, legyőztük az RKSK-t

A KTE HUFBAU a bajnokság 17. fordulójában a Rákosmente FC-t fogadta a Széktói Stadionban. Az első félidőben sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de a második félidőben feljavultak a vendégek, így meg kellett küzdenünk a győzelemért.

Jól kezdtük a meccset, gyakorlatilag az első perctől kezdve labdabirtoklási fölényt harcoltunk ki, mely a 14. percben öntött formát először helyzetben is, ekkor Tóth tört kapura, majd a jobb alsó mellé lőtt 16 méterről. Két minutummal később Károly került helyzetbe, lövése azonban kijött Nyiratiról, a kipattanót már nem tudta kapuba segíteni Tóth. Az RKSK folyamatos nyomás alatt volt, a 25. percben Pantelisz próbálkozhatott közelről, de a kapus ezt is hárította, ám a felszabadítás után szabadrúgáshoz jutottunk 16 méterről. A labda mögé Károly állt oda, és az idény során sokadik alkalommal mutatta meg, hogy ennek a műfajnak a specialistája (1-0). Szünetig könnyen növelhettük volna az előnyt, de Panteliszt egy szép szóló végén az utolsó pillanatban szerelték, majd Károly újabb kitűnő szabadrúgását kitolta Nyirati. A 36. percben Károly fejelt centikkel mellé, majd egy perccel később Jakab lőtt egy okos figura végén centikkel a bal kapufa mellé. A hajrában megint Jakab volt aktív a bal oldalon, kitűnő csavarását azonban fölé tolta a jó napot kifogó hálóőr.

A második félidőre egy sokkal agresszívabb RKSK jött ki, gyakorlatilag minden mindegy alapon mentek előre. Ettől függetlenül gyorsan lehűthettük volna őket, ám Pantelisz lövését a vonalról vágta ki a védő a 47. percben. Bár az RKSK nem jutott el nagyobb helyzetig, nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, és a 67. percben nagy sanszot kaptak azzal, hogy Vágó begyűjtötte második sárga lapját egy ártalmatlan szituációban. A kiállításból mégis mi jöttünk ki jobban, hiszen a 73. percben Károly beadását a csereként beálló Asztalos a kapuba bólintotta (2-0). Az utolsó negyedórában már taktikusan őriztük a labdát és az eredményt, így értékes három pontot szereztünk a kozármislenyi rangadó előtt, melyet továbbra is az első helyről várhatunk.

KTE HUFBAU – Rákosmente FC 2-0 (1-0)

NBIII. Közép csoport, 17. forduló

KTE: Mészáros – Puskás G., Gál, Vágó, Grünvald – Ludasi, Szalai G. – Pantelisz, Károly, Jakab – Tóth.

RKSK: Nyirati - Olasz, Nyul, Nagy J., Darabont, Torda, Győrfi, Ott, Vattai, Lovász, Horváth.

Gól: Károly (27.), Asztalos (73.)

Sárga lap: Károly, Vágó (2) ill. Nyúl, Nagy J., Darabont, Nagy Á. (edző)

Kiállítva: Vágó (67.)

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Az első félidő teljesen rendben volt, a játék és a mentalitás is tetszett, a megbeszélteket teljesítették a srácok, bátran futballoztak. A második félidőben viszont a kiállításig volt egy periódus, amikor váltott az ellenfél, agresszívak voltak, bátran letámadtak, ezzel nem igazán tudtunk mit kezdeni ma. A felesleges kiállítás negatív irányba is befolyásolhatta volna a meccset, de a csapat tartását dicséri, hogy nem így történt. Gyorsan szereztünk egy gólt, ami után már érezhető volt, hogy az ellenfél is kicsit feladta talán tudat alatt. Gratulálok az RKSK-nak is, mert tudtuk, hogy egy jó csapattal fogunk találkozni, ezt a második félidőben bebizonyították!

Nagy Árpád (RKSK): Az első félidőben egy defenzív taktikával mentünk ki a pályára, ami nem jött be, mert gólt kaptunk. A másodikban minden mindegy alapon próbálkoztunk, eredendően ez lenne a valós alapjátékunk, de akkora különbség van a két csapat között minden téren, hogy más taktikát választottunk az elején most. Próbáltunk egy jót futballozni fordulás után, ez össze is jött, de az eredményesség sajnos nem.

A KTE HUFBAU november 14-én (szombaton) a Kozármisleny otthonában lép pályára legközelebb, kezdés 13:30-kor.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók