A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Meglepett minket a Szeged, döntetlen a vége

A KTE HUFBAU a bajnokság 15. fordulójában a Szegedi VSE-t fogadta az NBIII. közép csoportjában. A papírforma hazai sikert ígért, de a szervezetten és lelkesen küzdő vendégek majdnem három ponttal távoztak, bár a hajrában akár a fordítás is összejöhetett volna.

Gombos Zsoltnak ezúttal is rengeteg hiányzója volt: Vágó, Kerekes, Tóth és Constantinescu sem lépett pályára különböző okok miatt. Ezzel együtt már az első perctől nagy nyomást helyeztünk a szegedi kapura, az első negyedórában a vendégek nem nagyon tudtak kijönni saját térfelükről. Ezzel együtt ez a nyomás meddő volt, a tizenhatos előtt egy szervezett falat húzott fel a térfelére visszazáró Szvese, amit nem tudtunk feltörni. Az első komoly lehetőségre 26. percet kellett várni, ekkor Károly lőhetett egy visszagurított labda után, de ez is kijött. Ezen kívül helyzetet igazán nem jegyezhettünk fel, a vendégek kontrái gyorsan elhaltak, ugyanakkor hiányzott a kellő frissesség és kreativitás a támadózónában ahhoz, hogy kecskeméti gólt lássunk.

Szünetben Kis Balázst is le kellett cserélni, akinek egy becsúszásnál megsérült a térde. Az 50. percben Lukács érdekes lövése pattant vissza a lécről, majd Szalai József ismételhetett, de öt méterről nem talált kaput fejjel. Nyomtunk, próbálkoztunk, de távoli lövéseken kívül túl sok mindent nem jegyezhettünk fel, majd az álmatag mérkőzés 61. percben Busa törte meg a csendet, a Szeged ekkor el tudott menni egy kontrával, támadójuk aztán ziccerben a léc alá lőtt (0-1). Az utolsó félóra is brusztolós volt, Gombos Zsolt a hosszú sérülés után visszatérő Puskás Zoltánt is bedobta már ekkor. Az utolsó tíz percet Jakab ígéretes tekerése vezette fel, de ez fölé szállt, a 89. percben aztán Panteliszt vágták fel a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kaptunk. Károly állt oda most is, higgadt lábbal be is lőtte (1-1). Az egyenlítés után akár a meccset is megnyerhettük volna a hosszabbításban, de Puskás Zoltán fejesét nagy bravúrral védte Leindler, így az eredmény már nem változott.

KTE HUFBAU – Szegedi VSE 1-1 (0-0)

NBIII. közép csoport, 15. forduló

KTE: Lékai – Gál, Asztalos, Kis (Szalai G. 46.) – Puskás G., Károly, Ludasi (Puskás Z. 73.), Jakab, Grünvald – Lukács (Pantelisz 52.), Szalai J.

SZVSE: Leindler - Kormányos, Pócs D., Csamangó, Pócs T., Hatvani J. (Kelemen V. 46.), Busa (Tóth 87.), Dóra, Papp (Ondrejó 46.), Zana, Zsoldos.

Gól: Károly (90. – büntető) ill. Busa (62.)

Sárga lap: Puskás G., Asztalos, Pantelisz ill. Csamangó, Kelemen V.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Rendkívül csalódott vagyok. Elsősorban a szurkolókat sajnálom, mert a padon is elég nehéz volt ezt elviselni, nemhogy nekik. Szeretnék elnézést kérni a magam és a csapat nevében! Keresem az okokat, mert fel lettek készítve a srácok arra, hogy itt el kell felejteni a tabellát, hogy ki milyen pozícióban van, itt minden meccsen, minden pontrét meg kell küzdeni. Sem teljesítményben, sem taktikai dolgokban nem láttam azt, ami a győzelemhez kellett volna. A végén futottunk az eredmény után, egyenlítettünk, volt utána egy ziccerünk is, de ezen a meccsen nem érdemeltünk győzelmet. Mentálisan voltunk főleg gyengék ezen a napon, illetve nagyon hiányzott egy igazi vezéregyéniség a pályán. Tragédia most sincs, viszont ezek a pontvesztések nem férnek bele. Ezt a meccset gólokkal kellett volna nyerni hazai pályán.

Kelemen Balász (Szegedi VSE): Lehetnék szomorú, de hatalmasat küzdöttek a srácok, betartottak mindent, nagyon jól működtek azok a dolgok, amik eddig akadoztak. A legnagyobb problémánk eddig a koncentrációból adódott, ezen dolgozunk, hogy ez még jobb legyen. A pohár viszont nem üres a mai napon, hanem félig tele van.

A KTE HUFBAU legközelebb szerdán lép pályára, a MOL Magyar Kupában az NBI-es Kisvárdát fogadjuk 13:00-kor a Széktóiban. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók