A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Megleptük a Vasast is, egy pontot ért!

A Kecskeméti TE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a Vasas FC vendége volt az Illovszky Rudolf Stadionban. A feljutásra pályázó fővárosiaknak az egy pontnak is örülnie kellett az újonc ellen.

A mérkőzés igen nagy hazai fölénnyel kezdődött, a Vasas folyamatosan birtokolta a labdát, Szabó István együttese inkább saját térfelén védekezett. Próbálkoztak a hazaiak, de a lila-fehér falon nem nagyon találták a rést, ráadásul a 14. percben egy kontrával el is ment Lukács és Nagy, utóbbi jobbos löketét végül Jova tolta fölé. Alig húsz perc telt el, amikor már Varga kapusnak is nyújtóznia kellett, előbb Szilágyi, majd nem sokkal később Bobál kínálta meg egy-egy életerős lökettel, de mindkettőt kivédte. A meccs tovább csordogált, majd a 35. percben a pontrúgások során idén életveszélyesnek számító Kecskemét ismét gólt rúgott egy szöglet után: Nagy tekert középre, az ötösön érkező Tóth Barna a jobb alsóba csúsztatott (0-1). Szünet előtt Pekár még egalizálhatott volna, de 10 méterről fölé lőtte a jobbról belőtt labdát.

A KTE a második félidőben is igyekezett lassítani, tördelni a Vasas játékát, de jól kezdte a hazaiak, Szilágyi lövése és Viczián fejese sem volt veszélytelen. A játék képe nem változott, jobbára a Vasasnál volt a labda, igyekeztek forgatni a széleket, de ritkán hibázott a koncentrált kecskeméti csapat. A 60. percben Szivacski átlövését tolta fölé Varga, majd szinte rögtön ezután egy szép játék végén Lukács lövését hárította Jova. A 74. percben szerencséje is volt a vendégeknek, amikor Feczesin tette le a labdát Berecznek lövésre, ő azonban 6 méterről nem találta el a kaput. A nagy nyomást végül nem bírta ki a KTE, a 93. percben a csereként beálló Pátkai ballal a bal alsóba lőtte ziccerét (1-1).

Vasas FC–Kecskeméti TE HUFBAU 1–1 (0–1)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1317 néző Vezette: Csonka Bence (Rózsa Dávid, Szilágyi Norbert)

Vasas: Jova – Szivacski, Viczián, Otigba, Silye – Márkvárt (Pátkai 87.), Berecz, Szilágyi Sz. (Kapornai 64.), Pekár (Hinora 64.) – Radó (Rétyi 87.), Bobál G. (Feczesin 64.) Vezetőedző: Kuttor Attia

KTE: Varga B.– Buna (Madarász 68.), Szabó A., Rjasko, Belényesi, Hadaró – Nagy K. (Marsa 86.), Tóth D. (Bartha, a szünetben), Vágó (Szalai G. 74.) – Tóth B., Lukács D. (Katona 68.) Vezetőedző: Szabó István

Gólszerzők: Párkai (90 + 3.) ill. Tóth B. (35.) 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók