A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Megvan az első siker!

Vasárnap Dabason lépett pályára a Kecskeméti TE, ahol a tavalyi 6. helyezett volt ellenfelünk. Bár egy hibánkat a hazaiak gyorsan gólra váltották, innen is fel tudtunk állni, majd a második félidőben különösen magabiztosan futballoztunk, ami további két gólt ért.

Takács Krisztofer duplázott, Balog Marcell két gólpasszt adott neki (archív fotó)

Szabó Tibor egyetlen helyen változtatott csapatán, a Taksony ellen bokasérülést szenvedő Szabó Dávid helyett Zámbó Dániel került be, a padra pedig Nemesvári Dániel ülhetett le felépülőként. Nem kezdtünk rosszul, hiszen egy formás támadás után Zámbó került a kapu elé, de már túl közel volt a kapushoz, így nem tudta ellőni mellette a játékszert. A 13. percben magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, eladtuk a labdát saját térfelünkön, a kapunk előtt kiharcolt szabadrúgást pedig Fritz tekerte a léc alá 16-ról (1-0). A gól után mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobb ismét Zámbó előtt, aki egy röviden hazafejelt labdát próbált meg elemelni Scheilinger mellett, de még bele tudott ütni a kapus. Nádudvari pontatlan átlövése után Tárkányi és Mészáros külön csatáját láthattunk, a dabasi támadó kétszer is jól tört befelé, de kapusunk végig magabiztosan állta sarat. Az ivószünet aztán minket frissített fel jobban, nem sokkal a szünet előtt Balog adott egy szenzációs indítást a beinduló Takácsnak, aki higgadt is maradt ziccerben (1-1).

Fordulás után láthattunk egy-egy gyors sárga lapot, majd egy kecskeméti gólt is. Szabadrúgást harcoltunk ki a baloldalon, amit Markó tekert középre, Farkas pedig kitűnően csúsztatott (1-2). A gól után abszolút kézben tartottuk a meccset, láthatóan villámgyors játékosainkban is bízva. A nagy területeket rendre jól játszottuk meg, helyenként kifejezetten tetszetősen és gyorsan járattuk a labdát. Selyem, Takács és Bagó előtt is adódott lövőhelyzet, azonban nem találtak kaput a hazaiak ugyanakkor nem tudtak mit kezdeni stabil védekezésünkkel, kisebb lehetőségeik sem nagyon voltak. A 79. percben azán eldőlt a meccs, jól szereztünk labdát, majd egy mintaszerű kontrát vezettünk, Takács Baloggal játszott össze, akinek forintos passzát ismét gólra váltotta (1-3).

FC Dabas – Kecskeméti TE 1-3 (1-1)

NBIII. közép csoport, 2. forduló

Dabas: Scheilinger – Molnár S. (Földes 54.), Molnár P. (Takács 60.), Makrai, Tárkányi (Crkvenjakov 50.), Szenes, Fitos, Erős, Csepregi, Fritz, Eördögh.

KTE: Mészáros – Bagó, Urbán, Farkas, Zámbori – Zámbó – Selyem (Nemesvári 77.), Markó, Nádudvari, Takács (Tóth 84.) – Balog (Vladul 90.)

Gól: Fritz (13.) ill. Takács (36., 79.), Farkas (49.)

Szabó Tibor: Nagyon örülünk a győzelemnek, rendkívül nehéz meccs volt. Az első félidőben technikailag akadtak gondjaink, rossz megoldásokat választottunk bizonyos szituációkban. Ezt fordulás után már sokkal gördülékenyebben ment, jó döntéseket hoztunk, ennek köszönhető az is, hogy sikerült gólokat szereznünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók