A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Megvan az első tavaszi siker!

A Kecskeméti TE a Paksi FC második csapatához látogatott vasárnap, a sereghajtó ellen nagyon fontos lett volna megtörni hosszú nyeretlenségi szériánkat. Ez sikerült is, a meccs elején Peres Csaba, a hajrában Zámbori Dániel volt eredményes a küzdelmes meccsen.  

Az biztosra vehető volt, hogy most sem lesz könnyű dolgunk a paksiak ellen, akik két olyan visszajátszót neveztek a kezdőbe (Kesztyűs, Zachán), akik szombaton a Vidi ellen még az NBI-es keretben is ott voltak. A találkozó tapogatózó játékkal indult, az első lehetőségből aztán rögtön gól is született. Alig 10 perc elteltével Bagó bedobását csúsztatta meg Vladul, amit Peres pöckölt el a kapujából kirobbanó Rácz mellett (0-1). Sajnos gólszerzőnk az esetnél olyan szerencsétlenül ütközött a hazai portással, hogy ápolás, majd néhány percnyi játék után cserét kellett kérnie. A paksiak nem tudtak ezt követően sem veszélyt jelenteni kapunkra, csupán néhány pontrúgás okozott némi izgalmat a hazai drukkereknek. A 26. percben akár növelhettük volna az előnyt, de Markó rosszul tolta maga elé a labdát. A 35. percben Balog szerzett labdát a tétovázó védőtől, ám miután kapura tört, Rácz nagy bravúrral védte ziccerét.

Fordulás után a paksiak is nagyobb fordulatszámra kapcsoltak, a félidő elején bizony körbe is lőtték a kapunkat. Az 50. percben Kunságinak kellett nagyot védenie Pál ziccerénél, majd az ismétlést szerencsére fölé bombázta Kesztyűs. Gondjaink tovább nőttek, ugyanis egy rossz mozdulat után Vladult is le kellett hozni, a védekezésünk azonban stabil volt. Szűk egy órányi játék után egy újabb hazai lövést jegyezhettünk fel, ám ez ugyanúgy fölé szállt, ahogy a másik oldalon Selyem próbálkozása. Bár a hazaiak többet birtokolták a labdát, mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, a hajrában aztán el is dőlt a pontok sorsa. Zámbori végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, középre tekert labdája végül úgy pattogott a hosszúba, hogy senki sem ért hozzá (0-2). Az utolsó percekben már taktikusan őriztük meg vezetésünket - Hirman Kristóf személyében egy újoncot is avattunk - az eredmény így már nem változott.

Paksi FC II. – Kecskeméti TE 0-2 (0-1)

NBIII. közép csoport, 18. forduló

Paks: Rácz – Szalai, Opavszky (Süvöltös 63.), Berdó,  Adamcsek – Zachán, Györgye (Kovács 80.) – Kiliti, Kesztyűs, Lőrincz (Nagy 75.) – Pál.

KTE: Kunsági – Bagó, Nánási, Urbán, Zámbori – Terbe, Markó – Selyem (Hirman 91.), Balog, Peres (Szabó D. 27.) – Vladul (Nádudvari 54.).

Gól: Peres (10.), Zámbori (78.)

Tököli Attila (Paks II.): Vereségünk okai egyszerűek, a Kecskemét két kapura lövésből két gólt szerzett, mi viszont nagyon kevés lehetőséget tudtunk kialakítani. Az első félidő számomra teljesen érthetetlen, nem próbálkoztunk gyakorlatilag semmivel. A második jobban nézett ki, de hasonlóan elkerülhető gólokat kaptunk, mint a múlt héten. Őszintén szólva nagyon el vagyok most keseredve.

Szabó Tibor (KTE): Úgy gondolom, hogy győzelmünk összességében megérdemelt a meccs képét tekintve. Nem feltétlen a helyzetekből születtek a gólok, hanem inkább a kisebb lehetőségekből, egy bedobás és egy pontrúgás után találtunk be. Egy jó erőkből álló Paksot sikerült legyőznünk, akik véleményem szerint el fogják érni céljaikat. Nagyon fontos három ponttal térhetünk haza.

A Kecskeméti TE a következő fordulóban is idegenben lép pályára, az éllovas Szentlőrinc vendégei leszünk március 17-én (vasárnap) 15:00-kor. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók