A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Megvan ez első tavasszal, győzelem Újpesten!

A KTE HUFBAU a bajnokság 23. fordulójában az Újpest FC II. vendége volt a fővárosban. Bár a hazaiak az őszi meccshez hasonlóan korán vezetést szereztek, a második félidőben nem volt ellenszerük az egyre fokozódó kecskeméti nyomásra.

Gombos Zsoltnak nem volt könnyű dolga, hiszen Puskás Zoltán sérülés, Tóth Dániel eltiltás miatt nem állt rendelkezésre, így klasszikus értelemben vett center nem maradt a keretben. A gondokat fokozta, hogy a lelkes újpesti fiatalok jól kezdtek, az 5. percben labdát szereztek a kecskeméti térfélen, majd az akció végén Kovács érkezett jó ütemben egy jobbról belőtt beadásra (1-0). A kapott gól után egyre inkább álladósodott a vendég fölény, de inkább csak lehetőségek adódtak, Károly szabadrúgása és fejese sem volt igazán veszélyes. A 43. percben Vágó könnyen egalizálhatott volna, de kevéssel kapu fölé fejelte Jakab beadását. Az utolsó szó a hazaiaké volt, némileg a semmiből jött egy életerős átlövés, ami a lécen csattant.

A második félidőt még nagyobb elánnal kezdtük, az 51. percben már csak Németh emberfeletti bravúrja mentette meg az Újpestet a góltól, amikor Lukács közeli fejesét tolta ki valahogy. Az 55. percben már ő is tehetetlen volt, egy szöglet után Vágó harcolt meg a tömegben a labdáért, majd ballal a léc alá bombázott (1-1). A gól után megpróbált az Újpest is mutatni valamit, az 59. percben Hulicsár lövésénél nyújtóznia is kellett Mészárosnak, de ezt sikerrel tette. Ezzel együtt érezhetően átszakadt egy gát a kecskeméti játékosokban, aminek újabb gól lett az eredménye, a 62. percben Puskás húzogatott a jobb oldalon, majd kitűnően tekert középre, Vágó védhetetlenül fejelt ezt követően a hálóba (1-2). A folytatásban is megmaradt a fölényünk, akadtak szép támadásaink is, a csereként beálló Asztalos kifejezetten hasznosan futballozott például csatárként. A 76. percben mégis hazai sansz adódott, egy újabb veszélyes lövés a kapufáról pattant mellé. Ezzel együtt jól menedzseltük a hajrát is, ráadásul a 87. percben Nagy Zsombor megkapta második sárga lapját, aminek köszönhetően emberelőnybe kerültünk. A meccs a 90. percben el is dőlt, amikor Jakab szerzett labdát az újpesti térfélen, egyedül tört kapura, majd nagyon önzetlenül Károlyt szolgálta ki, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania (1-3).

Újpest FC II. – KTE HUFBAU 1-3 (1-0)

NBIII. közép csoport, 24. forduló

ÚFC: Németh – Kovács, Hajnal, Máté, Hegedűs, (Simeon 79.), Nagy, Kálnoki-Kis (Milasinovic 65.), Benyó (Kenyeres 69,), Török (Pusztai 79.), Hulicsár (Kiss 79.), Szűcs.

KTE: Mészáros – Puskás G., Gál (Szalai 50.), Koszó, Grünvald – Ludasi, Vágó – Constantinescu (Pantelisz 87.), Károly, Jakab – Lukács (Asztalos 52.)

Sárga lap: Máté, Benyó, Török, Hulicsár, Szűcs, Kiss ill. Szalai, Vágó.

Kiállítva: Nagy (87.)

Gól: Kovács (5.) ill. Vágó (55., 62.), Károly (90.)

Mundi Viktor (Újpest II.): Ahogy mondtam, a mezőny legjobb csapatával játszottunk. Talán mondhatom azt, hogy a mérkőzés bizonyos periódusaiban felvettük a lépést a Kecskeméttel. Az első félidő kifejezetten tetszett, de azt is elmondtuk szünetben a srácoknak, hogy ezzel a játékkal nem lehet megnyerni a mérkőzést. Játékban ennél többet tudunk, de ezt a srácok ma nem merték teljesen felvállalni, emiatt van hiányérzetem. Idő kérdése volt, hogy a Kecskemét mikor őröl fel minket, két kapufánk ellenére is teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz!

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Számítani lehetett arra, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz, ez be is bizonyosodott. Korán kaptunk egy gólt, utána meddő mezőnyfölényben voltunk, de ahogy az első két meccsen, úgy az átütő erő most is hiányzott. A szünetben megbeszéltük a dolgokat, a második félidőre szerintem egy teljesen más csapat jött ki a pályára, az a csapat, mely tényleg valójában vagyunk. Megérdemelten győztünk le ezt követően egy nagyon jó és szervezett csapatot, sok sikert kívánok az újpestieknek a folytatáshoz!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók