A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Megye I.: Megvan a bajnoki cím!

A Kecskeméti LC szombaton a KHTK otthonában harcolhatta ki a bajnoki címet, ehhez egy győzelem kellett, hogy ne kelljen nézni a Jánoshalma soltvadkerti eredményét. Szabó Tibor csapata azonnal kihasználta az arany megszerzésének lehetőségét.

Álomszerűen indult a találkozó, hiszen az első percben rögtön szabadrúgáshoz jutottunk a félegyházi kapu előtt, amit Farkas gyönyörűen tekert ballal a rövid felsőbe (0-1). A gyors gól után megmaradt a kecskeméti kezdeményezés, ám kisebb lehetőségeket leszámítva meddőnek bizonyult ez a fölény. Az ivószünet után rögtön több eseményt jegyezhettünk fel, Ábel 16-ról kapu mellé lőtt, a másik oldalon pedig Balog ziccerét tolta ki Oroszi a hosszúból, majd Szabó éléterős löketét is hárította a hazai kapus.

Fordulás után még nagyobb erőket igyekezett megmozgatni a Félegyháza, akik nagyon nem akartak ünneplést saját pályájukon. Előbb egy oldalszabadrúgás szállt fölé a lécet is súrolva, majd Marsa 18-ról eleresztett kísérletet már befért a bal alsóba (1-1). A gól alapvetően mindkét csapatot fellelkesítette, megvolt a rangadóhoz illő feszültség is a pályán. Előbb Selyem találhatott volna be, de ziccerben utolérték, majd Szabó megpattanó löketére még leért Oroszi. Ezt hazai percek követték, előbb Koncz, majd Marsa is tesztelte Mészárost, aki mindkét alkalommal fontos védést mutatott be. Az újabb ivószünet előtt megint mi kerülhettünk volna előnybe, de a kitűnően védő Oroszi Szabó lövését is fölé tolta. A hajrában aztán cserékkel is igyekezett frissíteni Szabó Tibor, ami kitűnően sült el, Vladul ugyanis két jó csel után lőtte ki a jobb alsót 16-ról (1-2), majd a kemény párharcokat hozó hajrában egyedül indult meg egy kontrával, a kapussal szemben pedig ismét higgadt maradt (1-3).

A Kecskeméti LC ezzel matematikailag is megnyerte a bajnokságot, melyből még négy forduló maradt hátra. A következő körben ismét hazai környezetben lépünk pályára, ellenfelünk a Kecel lesz szombaton 17:00-kor.

KHTK – Kecskeméti LC 1-3 (0-1)

Megye I. 24. forduló

KHTK: Oroszi – Huszka, Magony, Koncz Zs., Valkai (Vojtovics 82.), Marsa (Tóth I. 90.), Koncz M. (Zs. Juhász 86.), Szabó A., Palásti, Tóth I., Ábel.

Kecskemét: Mészáros – Rozsi (Fűzfa 75.), Urbán, Farkas – Toricska (Tóth R. 60.), Terbe, Maczelka (Selyem 46.), Nádudvari – Szabó D. (Hajnal 89.) – Salami (Vladul 75.), Balog.

Sárga lap: Valkai, Szabó A., Palásti ill. Nádudvari, Rozsi.

Gól: Marsa (55.) ill. Farkas (2.), Vladul (82., 92.)

Szabó Tibor: Ahogy elterveztem magamban, hogy hogyan is lenne jó megnyerni a bajnokságot, akkor azt pontosan így gondoltam. Egy ilyen meccs után, ahol egy nagyszerűen motivált, jól játszó ellenféllel találkoztunk, akiket nehéz is volt feltörni. Ha jobban kihasználjuk a helyzeteinket, lehetett volna talán simább, de nincs okunk a panaszra. Megnyertük a meccset, 20-ból 20 győzelmünk van, nem hiszem, hogy magyarázkodnunk kéne, megérdemeltük ezt a bajnoki címet. Kijár az ünneplés a srácoknak, a stábnak és a vezetésnek is! A folytatásban szeretnénk megőrizni a hibátlan mérlegünket, ez csak egy lépcsőfok volt egyelőre a céljaink felé.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók