A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Méltó módon emlékeztek meg Lázár Bencéről

Első alkalommal került megrendezésre a Lázár Bence Emlékgála Kecskeméten, mely jótékony célt szolgált. A közel 1000 nézőt megmozgató rendezvényen rekord összegű bevétel gyűlt össze, a tornát Bence utolsó csapata, a Nyíregyháza öregfiúk válogatottja nyerte meg.

Már a reggeli órákban is szépen fogytak az üres székek a Messzi István Sportcsarnok lelátóján, délutánra aztán igazán tömött szektorok előtt zajlott a 10 csapatos öregfiúk torna. A mezőnyt Lázár Bence korábbi klubjai, a Kerekegyháza, a Lajosmizse, az Újpest és a Nyíregyháza mellett a Fradi, a Pécs, a Szolnok, az F-Group, a KHTK és a KTE alkotta. A torna pontosan olyan volt, amilyen szavakkal Petur András, a Sport TV műsorvezetője jellemezte Bencét, a csapatok vidáman, ám megalkuvást nem tűrően vetették bele magukat a harcba. A két csoportból két-két továbbjutó kerülhetett a négy közé, akik aztán a döntőért csatázhattak már, minden csoportmeccsnek komoly tétje volt így. Az A-csoportban kiélezett küzdelem zajlott, végül a KHTK és a Nyíregyháza lépett tovább, míg a B-ben az Újpest mindenkit megvert, mögöttük végül a Szolnok zárt a második helyen. A KTE jól kezdett, hiszen a Lajosmizsét 6-3-ra sikerült legyőzni, de ezt követően szoros párharcokban már nem sikerült pontot szerezni, így nem jött össze a továbbjutás, de a közönség így is nagy tapssal fogadott minden szép megmozdulást, illetve kecskeméti gólt.

A csoportkör után két gálameccset is rendeztek, a Sport TV magabiztos játékkal győzte le a Hírös Jog-Ászokat, míg a Scoregoal KFC egy utolsó percekben szerzett góllal bizonyult jobbnak az Újpestnél.

Az elődöntők ismét nagyon kiélezett találkozókat hoztak, a Nyíregyháza 3-3-as döntetlen után, büntetőkkel lépett túl a Szolnokon, míg a KHTK némi meglepetésre 2-0-ra verte az Újpestet. A fináléban a Szpari gyorsan vezetést szerzett, ezt követően azonban szinte felborult a pálya, a KHTK azonban nem tudott betalálni. A hajrában a Nyíregyháza kihasználta kontrából adódó lehetőségeit, így 3-0 lett a finálé vége.

A jó hangulatú torna zárásaként jött a további örömhír, nagyjából 750 ezer forintot sikerült összegyűjteni ugyanis a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány részére. A jegybevétel mellett egy dedikált Újpest mezre is lehetett licitálni decemberben, mely végül 400 ezer forintért talált gazdára, így rekord összeg gyűlt össze a leukémiás betegeket támogató alapítvány részére. Nem mellékesen azt is meg kell jegyezni, hogy a helyszínen zajló véradáson 50-nél is többen vettek részt. 

Lázár Bence emléke előtt méltó módon sikerült tisztelegni Kecskeméten, az SC Hírös-Ép szervezőinek célja az, hogy ez 2019-ben se legyen majd másként.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók