A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Mészáros Dávid végig motivált tudott maradni

A kapusok élete sosem könnyű, hiszen amíg egy csatár kihagyhat pár helyzetet, egy középpályás elpasszolhat pár labdát, vagy egy védőt néha lecselezhetnek, addig a hálóőrök hibái mindig rendre kiemelt figyelmet kapnak. Egy nagyobb blama is elég ahhoz, hogy valaki hosszú időre partvonalra kerüljön. Mészáros Dávid is átélte ezt, hiszen nem először kellett visszaverekednie magát a kapuba egy rutinosabb riválissal szemben.

Az előző szezonban a Honvéd II. elleni idegenbeli meccsen léptél pályára utoljára, ezt követően csak a szezonzáron kaptál már lehetőséget az RKSK ellen. Ezt a bajnokságot sem veled az élen kezdte el a csapat, de végül éppen kispestiek ellen térhettél vissza stabilan a kapuba. Nehéz időszak volt?

Igen, ez egy nehéz időszak volt számomra, de úgy érzem, hogy szerencsére végig motivált tudtam maradni, annak ellenére, hogy nem a kezdőcsapatban kaptam helyet. Ennek volt köszönhető, hogy ismét lehetőséghez jutottam.

Hogyan tudtad fenntartani a motivációt?

Megpróbáltam végig nyugodt maradni és keményen dolgozni, abban a reményben, hogy újra hétről-hétre pályára léphessek. Egyértelműen tudtam, hogy a kemény munka az, ami hosszú távon az előnyömre válik.

Erdei Sándor nyáron visszatért a csapathoz, az ő kezei alatt mutatkozhattál be még annak idején a felnőttek közt. Mennyire fontos az ő jelenléte?

Úgy vélem, hogy nagyon fontos, mivel minden egyes edzésen a maximumot próbálja kihozni a kapusokból. Vagy kemény munkával, vagy néhány jótanáccsal, de mindig a legjobb megoldások felé vezet minket.

Nehéz időszakon ment át az utóbbi hetekben a csapat, főleg azért, mert rendre pontrúgások után kaptunk gólokat, ami az elkerülhető szituációk közé tartozik. Sikerült túllendülni ezen a holtponton a szekszárdi sikerrel?

Meglehetősen aggasztó volt ez a sok pontrúgásból kapott gól, viszont én úgy érzem, mára már sikerült átesnünk ezen a rossz szérián. A Lipót elleni kupameccsen már sokkal jobban működött a védekezésünk, de egy pár másodperces zárlat miatt gólt kaptunk. Ez is jól mutatja, hogy az elsőtől az utolsó másodpercig nagyon koncentráltnak kell lennünk.

Jön a Kozármisleny, akiket egy győzelemmel meg is előzhetnénk. Miként készültök az összecsapásra?

Hazai pályán csak a győzelem az elfogadható eredmény, úgy gondolom tartozunk is most ezzel a szurkolóinknak. Mindenki maximális erőbedobással készül a vasárnapi összecsapásra, a legfontosabb az lesz, hogy tudjunk egymásért küzdeni úgy, ahogy tettük azt Szekszárdon is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók