A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Mindenkire szükség lesz Debrecenben

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a Debreceni VSC vendége lesz csapatunk a Nagyerdei Stadionban szombaton 17:00-kor. Akadnak hiányzói és visszatérői is a keretnek, Szabó István ezzel együtt bízik csapatában.

A Debrecen tavaly bronzérmes lett a bajnokságban, és idén sem szerepel rosszul, hiszen a piros-fehérek 39 pontjukkal az ötödik helyen állnak. A középmezőny továbbra is nagyon sűrű, a forduló előtt a negyedik és a tizedik között csupán 6 pont a különbség, így gyakorlatilag hétvégéről hétvégére tudnak változni a helyezések a hajráig. A Loki utolsó öt meccséből kettőt nyert meg két vereség és egy döntetlen mellett, legutóbb az MTK-tól kaptak ki otthon 2-1-re. Keretük tele van rutinos, válogatott tapasztalattal rendelkező játékossal is, elég csak Dzsudzsák Balázs, Ferenczi János, vagy éppen a télen a KTE-től megvásárolt Szuhodovszki Somára gondolni.

Szabó István vegyes érzésekkel várhatja a találkozót, hiszen Májer Milán, Vágó Levente és Varga Bence eltiltás miatt nem léphet pályára. A kapuban így biztosan debütáló lesz, Kersák Roland és Fadgyas Tamás sem szerepelt még korábban az NB I-ben, várhatóan előbbi kapja meg erre a lehetőséget, aki két kupameccsen védett az idényben. Jó hír, hogy Szűcs Kornél és Banó-Szabó Bence is rendben van, Nikitscher Tamás pedig először kerülhet keretbe hosszú kihagyását követően, azok után, hogy a Vasas II. ellen az NB III-ban már játszhatott egy félidőt. Tavaly Debrecenben a hazaiak nyertek 2-0-ra, Kecskeméten pedig 1-1-es döntetlen született.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Nagyon tisztelem a Debrecen csapatát és futballfilozófiáját, imponáló stadionjuk van, tényleg minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljenek. Jó edzővel és stábbal rendelkeznek, ez nem udvariasság részemről, mert tavaly is bizonyították eredményeikkel már. Télen Szuhodovszki Soma is hozzájuk igazolt, ezzel tovább erősödtek. Támadásban sok a minőségi, kreatív játékosuk. Mi vegyes helyzetben vagyunk, hiszen vannak hiányzóink, ugyanakkor visszatérőink is, de ez itt a bajnokság végén valahol már természetes. Nem féltem a csapatot, szeretnénk Debrecenben meglepetést okozni, pontot, pontokat szerezni. Tudtunk a héten sokat készülni rájuk, bízom a csapatban, akkor is, ha a hiányzások miatt olyanok is lehetőséget kaphatnak, akik eddig kevesebbet játszottak. Ezért van a keretünk, hogy mindenkire számítani lehessen adott esetben.

Szurkolói információk

A debreceni klub saját jegyértékesítési rendszerrel rendelkezik, így a jegymesteren ezúttal nem, de a nagyerdeistadion.hu oldalon lehet online venni belépőket elővételben. Szurkolói kártyára, illetve személyes adatok megadására nincs szükség, csak regisztrálni kell ehhez az oldalon egy működő e-mail címmel.

A jegyek elővételben 1700 forintba kerülnek online a mérkőzést megelőző 2. napig, majd onnantól kezdve 2200 forintért vásárolhatóak meg. A helyszínen is lesz vendég pénztár, ott 2800 forintért lehet már megvenni a belépőt, így érdemes előre tervezni. A vendég helyek a D3 és D4-es szektorokban találhatóak. A pénztár 15:00-kor nyit a mérkőzés napján.

A Nagyerdei Stadionba 6 éves kor alatt ingyenes a belépés, illetve 6-14 éves korig gyermekjegyet lehet váltani a pénztárban, mely 1100 forintba kerül.

A vendégszektor a Nagyerdei körútról közelíthető meg. A debreceni klub biztonsági szolgálata arra kéri drukkereinket, figyeljék a rendezők jelzéseit és kövessék az utasításaikat a megfelelő parkolás érdekében, ugyanis a megszokott vendég parkoló ezúttal csak részben kerül megnyitásra a stadion mellett.

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei Park 12. – Nagyerdei Stadion

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók