A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

MK: Két kecskeméti csapat is lesz a főtáblán

A Kecskeméti TE NBIII-as klubként alanyi jogon a főtábláról kezdheti majd a Magyar Kupa országos fordulóit, szerdán azonban eldőlt, hogy nem egyedüli kecskeméti csapatként leszünk érdekeltek a sorsolásnál. A megye II-es KLC a Kelebiát búcsúztatta a megyei selejtező utolsó körében, így a klub története során először jutottak el ilyen messzire.

A Magyar Kupa lebonyolításában idén némi változás is lesz, hiszen nem hétközi fordulóval indul az országos tábla. A legjobb 128 szeptember 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap csap majd össze, amivel a megyei csapatoknak is szeretnének kedvezni, hiszen világítás hiányában sokszor túl korán kellett kezdeni a meccseket munkanapokon.

Az MLSZ által 6. fordulónak kiírt körben már csatlakoznak az NBI-es és NBII-es klubok is, a 32 együttest kiemelik, ők nem kerülhetnek itt még össze. A párosításánál minden esetben az alacsonyabb osztályú együttesek lesznek a pályaválasztók, ebből is következik, hogy a kiemelt klubok biztosan idegenben kezdenek. Azonos osztályú csapatok összekerülése esetén az lesz a rendező, akit előbb kihúztak. Akár az is előfordulhat tehát, hogy két NBI-es klub jön Kecskemétre egy hétvégén belül. 

A sorsolásra később kerül sor, akad még olyan megye, ahol nem zárult le a megyei selejtező. 

Bács-Kiskun megyét az alábbi csapatok képviselik a főtáblán:

Tiszakécske (NBII), Kecskeméti TE (NBIII), Jánoshalma (megye I.), Kalocsa (megye I.), Kecskeméti LC (megye II.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók