A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Motivált csapatok találkoznak Dorogon

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában a Dorogi FC vendége lesz vasárnap 17 órás kezdéssel. Mindkét együttes eredményes szereplés reményében lép pályára, hiszen téttel bír számukra a hajrá.

A Dorog ősszel stabil középcsapatnak számított a bajnokságban, a tavaszi szezon azonban nem a tervek szerint alakult Fenyves László csapatának. Nehezen indult el az együttes, és a gyengébb eredmények miatt a kiesőzóna is fenyegetően közel került. A DFC jelenleg a 16. helyen áll, csupán három pontra a piros vonaltól, így érthetően minden egységre égetően nagy szükségük lenne a hajrában. Legutóbb megleptek egy élcsapatot, Siófokról tudtak elhozni egy pontot (1-1), ami mindenképpen azt mutatja, nem szabad lebecsülni őket.

Vendég oldalon egyértelműen megvan a kellő önbizalom és jó hangulat a véghajrá előtt, hiszen az idei szereplés már önmagában siker, másrészt kilenc mérkőzés óta nem kaptak ki a lila-fehér játékosok. A Szeged elleni 4-0-os siker alkalmával a szezon talán legjobb játékát nyújtotta a KTE HUFBAU, de ez már a múlt, most már a Dorog elleni mérkőzés számít csak. Jó tapasztalat lehet ilyen szempontból a III. Kerület elleni mérkőzés, amikor alaposan meg kellett izzadni a három pontért, de a kitartó küzdőszellem akkor is kifizetődő volt kecskeméti részről. Ősszel 2-0-ra nyert hazai pályán a KTE a Dorog ellen. 

Fenyvesi László, a Dorogi FC vezetőedzője: – Egy jó formában lévő Kecskemét érkezik hozzánk, nehéz lesz felvenni velük a versenyt, mert fizikálisan az NBII-es bajnokság talán legjobb csapata. Szeretnék ettől függetlenül hazai pályán pontot szerezni, mert a benmaradáshoz nagy szükségünk lenne rá. Sajnos önbizalom terén jobban állnak a vendégek, hiszen jó passzban vannak, de fel kell vennünk párharcokban a versenyt, illetve bátran birtokolni a labdát, csak akkor tudunk helyzeteket kialakítani. 

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Kiélezett mérkőzésre számítok. A tabellát nézve az ugyan látszik, hogy más-más célokért küzdenek a csapatok, de közös, hogy nagyon fontos lenne a jó eredmény mindkét oldalon. Ezért is számítok arra, hogy ünnepi napon, sok néző előtt egy jó mérkőzést fogunk játszani. Fontos, hogy a tét ellenére sportszerű keretek között maradjon a mérkőzés, ne menjen el az indulatok irányába. Bízom a csapatomban, a fiúkon azt látom, hogy mentálisan és fizikálisan is rendben vannak.

Szurkolói információk

A Buzánszky Jenő Stadionban egységesen 1000 forintba kerülnek a jegyek a vendégszektorba, a 14 éven aluliaknak viszont ingyenes a belépés. A pénztár egy órával a kezdés előtt – jelen esetben 16:00-kor – nyit majd ki.

A stadion pontos címe: 2510 Dorog, Köztársaság út 3.

A vendégszektor a Munkás utcáról közlekedve közelíthető meg, itt a sportcsarnok mellett parkolási lehetőség is adott. Aki vonattal kelne útnak, annak sem kell messzire mennie, ugyanis nagyjából öt percre van a stadiontól a vasútállomás és a vendég bejárat.

Élőképes közvetítés nem lesz a mérkőzésről, szöveges eseménykövetés Twitter oldalunkon, illetve a Nemzeti Sport Online-on zajlik majd.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók