A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Múltidéző: Utoljára az NBI-ben játszottunk tétmeccset a PMFC-vel

Vasárnap a Pécsi MFC otthonában folytatjuk az NBIII-as bajnokság küzdelmeit, vendéglátónkkal nem is olyan régen még az NBI-ben vívtunk izgalmas és fordulatos párharcokat.

Koller Krisztián és Patvaros Zsolt csatája egy 2013-as KTE - PMFC összecsapáson, a hazaik kapitánya most is ott lehet a "Pamacs" kezdőjében

A múltban nem kevesebb, mint tizenöt PMFC – Kecskemét bajnokit rendeztek, amiből nyolcat az NB I-ben, hetet pedig a másodosztályban vívtak meg egymással a felek. Az összesített mérleg kiegyenlített, hiszen ezeken a találkozókon hatszor a pécsiek nyertek, három ízben megosztoztak a pontokon a csapatok, hat esetben pedig a lila-fehérek örülhettek a lefújás pillanatában.

Kizárólag a baranyai megyeszékhelyen hét bajnoki összecsapás zajlott le a jelenleginél magasabb osztályokban. Az első meccset 1998-ban vívták meg az akkor második vonalbeli felek, s a lefújást követően 0-0-s döntetlent mutatott az eredményjelző. Egy esztendővel később viszont 2-1-re nyertek a pályaválasztók, miként 2002-ben is hazai diadallal zárult a találkozó, csak akkor 3-0 lett a vége.

Ezt követően sokáig nem játszottak azonos ligában a felek, így az egymás elleni sorozat 2011-ben, az NB I-ben íródott tovább. A Stadion utcába akkor 2-2-es döntetlenre végeztek a felek, 2012-ben viszont 1-0-s kecskeméti siker született Pécsen. 2014-ben 0-0 lett a végeredmény, a mindmáig utolsó 2015-ös pécsi rendezésű meccset pedig a KTE nyerte 2-1-re.

Összegezve, a korábbi mecsekaljai találkozók során kétszer a hazaiak diadalmaskodhattak, született három pontosztozkodás, két ízben pedig a vendég lila-fehérek nyertek. A folytatás bő négy esztendő után következik Pécsen, méghozzá november 4-én, vasárnap 13:30-kor!

A múltidéző során a kte.taccs.hu és a pmfc.hu összeállítását is segítségül vettük!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók