A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Múltidéző: Van miért visszavágnunk a Vácnak

Vasárnap 14:30-kor a Vác FC-t fogadjuk majd a Széktói Stadionban, és bizony ellenfelünkkel szemben lenne mit törlesztenünk, hiszen különösen fájó vereséget szenvedtünk ősszel. A múltban voltak szép sikereink is ellenük, egyet gyakorlatilag egész Kecskemét ünnepelt.

A Vác FC kapcsán a legfontosabb téli fejlemény az volt, hogy a régi sikerkovács, Csank János szakmai igazgatóként újra visszatért a felnőtt csapat élére. A korábbi szövetségi kapitány több részletben is irányította a csapatot már edzői pályafutása során, a legsikeresebb periódus 1989-1995-ig tartott, hiszen három Magyar Kupa és két NBI-es ezüst mellett 1994-ben bajnok lett a klubbal. Segítője továbbra is az a Burzi Attila maradt, akinek irányításával nem várt vereséget mértek ránk ősszel Zuglóban. Csapatunk gyorsan kétgólos előnybe került, de a Vác még a szünet előtt egyenlített, majd fordulás után a győztes gólt is megszerezték, így 3-2-re nyertek.

A Vác a 90-es évek sikerei után liftező csapat lett, az NBI-be már csak egyszer sikerült újra eljutniuk még 2006-ban, de azonnal ki is estek. A mélypontot 2013-ban élték át, akkor gyakorlatilag megszűnt a klub, a megyei bajnokságban kellett újra kezdeniük az építkezést, éppen Csank János irányításával, akivel aztán két év alatt két osztály ugorva gyorsan sikerült a visszatérés a másodosztályba. Öt év után végül tavaly nyáron esett ki ellenfelünk a harmadosztályba, ahol most a 15. helyen állnak.

A múltban elsősorban a 2000-es években találkoztunk velük, amikor mindkét klub NBII-es volt. A mérleg abszolút KTE fölényt mutat, hiszen 3 győzelem és 4 döntetlen mellett 1 vereséget szenvedtünk csak el. A leggyakoribb eredmény eddig az 1-1-es döntetlen volt a felek között, mind a négy döntetlen alkalmával ez volt a végeredmény. Az utolsó KTE – Vác bajnoki örök emlék maradt minden kecskeméti sportszerető számára, hiszen 2008. május 17-én egy Széktóiban aratott 5-0-os sikerrel biztosítottuk be bajnoki címünket az NBII-ben, amivel először szerepelhetett a KTE az NBI-ben.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók