A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagy hagyományú cseh csapattal találkozunk

Pénteken utolsó felkészülési mérkőzését vívja Törökországban csapatunk, ellenfelünk a cseh élvonalban stabil pontnak számító FK Teplice lesz Belekben.

Az 1945-ben alapított klub az önálló cseh bajnokság megszületése óta gyakorlatilag folyamatosan az élvonalban szerepel, 1996-os feljutása óta nem kellett búcsúznia a legjobbak közül. Legjobb szereplését 1999-ben produkálta ellenfelünk, akkor második helyen végzett a bajnokságban, ezen kívül 2005-ben tudott még dobogóra állni, akkor harmadik lett. A csúcsot két kupagyőzelem jelenti 2003-ból és 2009-ből. Kapcsolódási pontok is akadnak, hiszen korábbi játékosaink közül Francis Litsingi éppen Kecskemétről igazolt a Teplicébe, míg Eugene Salami szintén magára húzta a csehek kék-sárga szerelését a múltban, ahogyan Luis Ramos is. Bár a Teplice legtöbb esetben az első tízben zárt, többször is a dobogó közelében, az utóbbi négy kiírásban inkább a mezőny második feléhez tartozik, jelenleg a 12. pozíciót foglalja el a bajnokságban.

Vezetőedzőjük nem más, mint a korábbi 23-szoros válogatott Jiri Jarosik, aki többek közt a Chelsea, a Zaragoza és a Celtic játékosa is volt a múltban. Edzői karrierjének még az elején tart, 2021 óta dolgozik a klubnál. A Teplice szinte kizárólag cseh játékosokra épít, csupán három légióst foglalkoztatnak, keretük értéke a Transfermarkt adatai alapján kicsivel több, mint 6 millió euró.

A mérkőzés magyar idő szerint 13 órakor kezdődik pénteken.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: FK Teplice)

Média partnerek
Támogatók