A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagy Krisztián: A csapat sikere az első

Nagy Krisztián a tavaszi szezonnyitó után újra bevette a Fehérvár kapuját, ennek köszönhetően már 6 gólnál és 4 gólpassznál jár játékosunk. A Paks ellen ismét csapatként kell erősnek lennünk véleménye szerint, a motivációval továbbra sem lehet gond.

– A Vidinek rúgtál utoljára gólt még a tavaszi nyitányon, most sikerült ez megismételni, kellett már a lelkednek?

– Eltelt egy kör gól nélkül, így természetesen jót tett a hangulatomnak. Volt pár meccsem, amikor éreztem, hogy nem ment igazán a játék, de ezzel együtt védekezésben sokat fejlődtem ebben az időszakban is. A játékomnak nem kulcsfontosságú eleme a gól, de amíg nem is voltam magammal maximálisan megelégedve, addig a csapat szerencsére továbbra is jól szerepelt, végeredményben ez a legfontosabb. Mindig örülök tehát, ha sikerült betalálnom, de a csapat sikere az első.

– Azért így se maradtál adós, már 6 gólnál és 4 gólpassznál tartasz, ami jobb oldali szárnyvédőként mindenképpen kiemelkedő. Egyre jobban kezded kiaknázni a posztban rejlő lehetőségeket, ilyen eredményes szezonod még nem is volt. Megszeretted az új posztodat?

– A számokat tekintve tényleg elégedett lehetek. Az elején kellett két-három meccs, mire fejben összeraktam, hogy ezen a poszton mire is van szükség. Taktikailag fel vagyunk készítve minden posztra, az már ugye más kérdés, hogy mihez mennyi adottságunk van. Taktikai szemmel tehát nem volt új ez a pozíció, viszont őszintén szólva eleinte azt sem vártam, hogy egyáltalán gólt lövök. Mostanra viszont van már 6, emellett 4 gólpasszt is kiosztottam ráadásul. Ez örömmel tölt el, valóban kezdem élvezni az új szerepkört.

– Jön az utolsó öt meccs a szezonban, milyen motivációval várjátok a hajrát?

– Én egész pályafutásom során úgy készültem minden meccsre, mintha az lenne az utolsó. Ez nem változott most sem, ennek a hajrának is úgy megyünk neki, hogy a következő mérkőzést szeretnénk megnyerni. Egyre jobban élvezzük a játékot, szeretnénk kiszolgálni a szurkolókat, így a motivációval nem lesz gond ezután sem.

– A Paks lesz a következő ellenfeletek, a legutóbbi meccs nem a futballról maradt sajnos emlékezetes, hanem a viharos erejű szélről. Most milyen találkozóra számítasz?

– Futball szempontjából az egy értékelhetetlen meccs volt, olyan időjárási viszonyok között gyakorlatilag lehetetlen futballozni, mint amiben akkor kellett a csapatoknak. Ilyen szempontból mindenképpen emlékezetes marad. A pénteki találkozó már teljesen más lesz, hiszen a Paks is teljesen más koncepcióval fog pályára lépni, új edzővel és új taktikával. Náluk játszik a góllövőlista éllovasa, Varga Barnabás, de mellette is kitűnő játékosok alkotják ellenfelünket. Persze ez ránk is igaz, csapatként most is megmutathatjuk, mekkora potenciál is van bennünk. Bízom benne, hogy péntek este is sokan kijönnek majd szurkolni, hiszen hazai pályán mindig nagy támogatást kapunk drukkereinktől, amire szükségünk is lesz. Hozzátenném, lassan idegenben is otthon érezzük magunkat, olyan sokan kísérnek el minket.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók