A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagy Krisztián: A pontszerzés is bravúr lenne idegenben

Szombaton 17:00-kor az éllovas Ferencváros vendége lesz a Groupama Arénában a Kecskeméti TE. Ősszel nagy meglepetésre 2-0-ra nyertünk a Széktói Stadionban, annak a meccsnek a duplázó Nagy Krisztián lett a hőse. Játékosunk szerint idegenben még nagyobb bravúr lenne már a pontszerzés is az FTC ellen, de keményen dolgoznak azért, hogy jó mérkőzést játszhassanak a címvédővel.

Nagy Krisztián első gólja előtti pillanat

– Ősszel te voltál az FTC elleni mérkőzés hőse a két góloddal. Mennyiszer pörgetted vissza azóta azokat a találatokat?

– Aznap és azon a héten nagyon sokszor visszapörgettem az eseményeket és a góljaimat is természetesen, azóta nem. Előfordult, hogy barátokkal összeültünk, ők rakták be, akkor is nagyon jó érzés volt közösen végig nézni, de most már a következő meccsre készülök és koncentrálok.

– Még mindig örök emlék számodra az a meccs?

– Szerintem bárki, aki Magyarországon futballozik és megadatik neki, hogy legyőzze a Ferencvárost, annak mindig örök emlék marad az siker, mert nem biztos, hogy sokszor adatik meg a karrierjében. Ezzel így vagyok én is.

– Egy meccs a sok közül idegenben, vagy azért a Groupama Aréna plusz motivációt jelent?

– Nem szoktunk különösebben foglalkozni a körülményekkel, de tisztában vagyunk vele, hogy hova megyünk. Úgy gondolom, hogy a stadion hangulata inkább fel fog dobni mindenkit, illetve az, hogy az átlagnál több szurkoló előtt léphetünk majd pályára. Nagyon várom már a meccset.

– Az első fogadja a másodikat, ez lesz a forduló rangadója. Mennyit éreztek ebből a felfokozott hangulatból?

– Érezzük, hogy nagyobb az érdeklődés irányunkba is, de igyekszünk ugyanúgy készülni, ahogy az összes többi mérkőzésünkre. Nagyon nehéz dolgunk lesz a Groupama Arénában, hiszen már a pontszerzés is bravúr kategória az ellenfeleknek gyakorlatilag. Bízom a csapatban viszont, keményen dolgozunk, és ha tisztességgel felkészülünk, abból bármi kisülhet.

– Mekkora visszavágási vágy dolgozhat szerinted a ferencvárosi játékosokban, illetve mi kell ahhoz, hogy jó eredményt érjetek el idegenben is?

– Profi labdarúgókról van szó, akik minden meccsen a maximumra törekednek, ezért is szerepelnek ilyen jól. Nincs kétségem afelől sem, hogy szeretnének visszavágni. Elemezzük őket a héten, a stáb is igyekszik maximálisan felkészíteni minket minden eshetőségre. Nekünk ugyanúgy hatalmas szívvel, akarattal és küzdőszellemmel kell játszanunk, ahogy az egész szezonban, ha ez megtesszük, akkor tiszta lelkiismerettel jöhetünk majd le a pályáról.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók