A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagy Krisztián: Csak a focira kell koncentrálnunk

Nagy Krisztián kitűnő éven van túl, és bizakodva várja a tavaszi szezon folytatását is. Játékosunk örül a szurkolók szeretetének, illetve annak is, hogy kitűnő körülmények között készülhetnek.

– A szurkolók megválasztottak a tavalyi év legjobbjának, ami az eredmények tükrében különösen nagy elismerés. Hogyan fogadtad?

– Nagyon boldog voltam, mert sosem volt még ilyen szavazás, melyen megválasztottak volna a szurkolók. Sokra értékelem, nem is számítottam rá őszintén szólva, pont ezért éreztem hatalmas örömöt. Az eddigi legjobb évemen vagyok túl. A karrierem során azért elég nagy hullámvölgyeket éltem meg, éppen ezért helyén tudom szerintem kezelni. Boldog vagyok, hogy így alakult. Óriási siker volt már a feljutás is, hiszen akkor is a bennmaradás volt a célunk, reméljük, hogy most is felül tudjuk ezt múlni.

– Az osztályzatok alapján te lettél az NB I. legjobbja a jobbhátvédek között ősszel. Mennyire barátkoztál meg az új posztoddal?

– NB II-ben párszor játszottam kényszerből jobbhátvédet, aztán úgy alakult, hogy az NB I-ben is szükség volt rá. Én mindig úgy álltam hozzá, hogy ott próbálok bizonyítani, ahol bizalmat kapok. Mára egyáltalán nem okoz ez problémát, sőt, mondtam is a mesternek, hogy kezdem megkedvelni a posztot. Az elején még annyira nem feküdt, de mostanra egészen jól elsajátítottam a vele járó követelményeket. Azt is hozzá kell tenni, hogy nálunk mindenki tisztában van vele, hogy adott poszton mi az elvárás, így meglepetés nem érhet senkit.

– Milyen a törökországi edzőtábor, hogyan értékelnéd az eddig eltelt időszakot?

– Csodálatos a környezet, a hotel és a pálya is parádés minőségű. Kívánom, hogy hosszú évekig jöhessünk még ide, hiszen az azt jelentené, hogy továbbra is NB I-es a csapatunk. Csak a focira kell koncentrálnunk. Az eredmények ugyan most nem olyanok, amilyennek szeretnénk, de tisztában vagyunk az okokkal is. Sokat számított a keddi meccseken, hogy ellenfeleink cserélgettek, náluk már jövő héten rajtol a bajnokság, mi viszont 90 perces terhelésnek megfelelően játszottunk, hiszen csak bő két hét múlva kezdünk. Kifogásokat nem keresünk, csináljuk a dolgunkat, remélhetőleg minél jobb eredményeket fogunk elérni idén is.

– Miben ad többet az edzőtábor az eddigi tapasztalataid szerint a felkészüléshez?

– Korábban nem találkoztunk ilyen nehéz ellenfelekkel hazai környezetben, tavaly ráadásul szinte végig műfüvön kellett edzenünk. Most nagyon kegyes volt még otthon is az időjárás, mert a második héttől füves pályára mehettünk, és kitűnő pályákon dolgozhatunk játszhatunk itt is, ez mindenképpen hasznos. A játékunk rendben is van véleményem szerint, így bizakodhatunk a folytatást illetően.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók