A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagy Krisztián: Sokat jelenthet a közönség buzdítása

Nagy Krisztián új szerepkörben kapott lehetőséget eddig az NB I-ben, hiszen Debrecenben jobbhátvédként került a kezdőcsapatba. Bár a pozíció új volt számára, összességében nem jelentett gondot megoldania ezt a helyzetet. Szombaton 18:00-kor már a Mezőkövesdet fogadja a KTE a Széktói Stadionban, ahol a közönség támogatása ismét nagyon sokat jelenthet a lila-fehér játékosoknak.

– Hogy érezted magad jobbhátvédként, játszottál-e már ezen a poszton?

– A tavalyi szezonban három mérkőzésen játszottam már jobb oldali védőt, de a karrierem során egyébként nem nagyon. Fura volt, de azért a játékom részét képezi, hogy sokat kimozgok szélre is a támadásépítések során, a védekezést viszont sokkal jobban át kellett gondolnom ebben a pozícióban. Annyit gyakoroljuk viszont ezeket a dolgokat, hogyha egy játékost beraknak akármilyen posztra, akkor valamilyen szinten mindenképpen meg tudja azt oldani. Védekezésben érzésem szerint nem is volt gondom, támadásépítésben akadoztunk egy kicsit az átmeneteknél, de ezeket a hibákat ki lehet javítani.

– Nehéz szakaszai is voltak a debreceni a meccsnek, a végén azonban mindkét csapat előtt adódott meccslabda is, kapufát is lőttünk. Félig tele, vagy félig üres volt szerinted a pohár?

– Félig tele van egyértelműen, ha ilyen irányból közelítünk. Feljutó csapatként Debrecenből hatalmas fegyvertény elhozni egy pontot. Volt ebben szerencsénk is, de végig meccsben tudtunk maradni, és ki is tudtunk egyenlíteni. A végén akár a győztes gólt is megszerezhettük volna, de az egy pontot is meg kell becsülni, mert komoly értéke van. Két meccs után két pontunk van, jön a Mezőkövesd, most is bele fogunk adni mindent.

– A Vasas ellen sokáig emberhátrányban játszottatok, utána Debrecenben egy jó erőkből álló rivális otthonában kellett pályára lépni. A mérleg egyelőre két pont, de mennyit tudott egyelőre megmutatni magából a társaság?

– Ez egy jó kérdés. Az első meccs kapcsán felemás érzéseim vannak, ott akár jöhetett volna fordítva is a kiállítás az első félidőben, és akkor könnyen lehet, hogy teljesen máshogy alakulnak az események. Debrecenben viszont szerencsénk is volt. Újoncként két ponttal kezdeni azért összességében mindenképpen jó dolog. A védekezésünk stabil, hátul rendben vagyunk, a támadójátékon kell még csiszolni, de az összkép véleményem szerint eddig rendben van.

– Visszatértél tulajdonképpen az NB I-be két év szünet után, milyen érzés újra az élvonalban lenni?

– Leírhatatlan, hiszen itthon minden futballista azért dolgozik, hogy eljusson ide. Hála istennek ez nekem most már másodjára adatik meg, jó lenne hosszabb távon is itt szerepelni ezúttal. A rövidtávú cél persze az, hogy maradjunk bent, hogy további szezonokat tudjunk itt eltölteni.

– Jön a Mezőkövesd elleni hazai meccs, hogyan készültök a találkozóra?  

– Nekem különös jelentőséggel bír ez a meccs, hiszen az első NB I-es gólomat éppen a Mezőkövesdnek lőttem még Kaposváron. Jó lenne, ha újra összejönne. Az első két meccs arra is jó volt véleményem szerint, hogy szokjuk és felvegyük az NB I. ritmusát. Most jön a Mezőkövesd, érzésem szerint minden adott ahhoz, hogy a szurkolók belehajszoljanak minket a győzelembe. Sokat jelentett az első meccsen is, hogy telt ház előtt fogadtuk a Vasast, amikor nehezebb periódusunk volt, akkor is végig űzött és hajtott minket a közönség. Ez különösen sokat jelent akkor, ha mi tudunk dominálni, magával hozhatja a gólokat is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók