A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagy Krisztián szerint továbbra is van mire építeni

A KTE HUFBAU vasárnap 17 órás kezdéssel az Aqvital FC Csákvár vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában. A mérkőzés előtt Nagy Krisztián elmondta, van mire építeniük, és nem leszegett fejjel kellett ülniük az öltözőben a DVTK elleni rangadó után sem.

– Sűrű időszak áll mögöttetek, hogyan értékelnéd?

– Az Ajka elleni mérkőzéssel kezdődött ez a sűrű időszak, ott ellenfelünk egy felforgatott csapattal lépett pályára. Dominálni tudtunk, nem is volt kérdés, hogy nyerünk-e. Utána jött a Honvéd elleni kupameccs, ahol meg tudtuk szerezni a vezetést. A végén fura körülmények között szenvedtünk vereséget, de azt gondolom, hogy a csapat mindent megtett, nem lehetett panasz senkire. Hétfőn jött ezek után a Diósgyőr elleni rangadó, ahol az első harminc perc nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Sok dolognak betudható ez, magyarázkodni kár, de mi már a harmadik meccsünket játszottuk nyolc nap alatt nehéz pályán. A csapat 70 százaléka mindhárom meccsen játszott, ez érződött is. Emberhátrányban aztán valahogy mindenki erőn felül tudott tartalékokat előhozni magából, utána játékban felülmúltuk a Diósgyőrt, nem látszott, hogy három mérkőzés van a lábunkban.

– Mennyire hagyhatott nyomokat a vereség?

– Nagyon sajnáltuk a vereséget, de nem szegezte le senki a fejét az öltözőben. Egész héten az érezhető, hogy mindenki meg akarja nyerni a következő bajnokit Csákváron, ez nem is kérdés. Pozitívan, bizonyítási vággyal tele készülünk.

– A bajnokságban, majd utána edzőmeccsen is legyőztétek már a Csákvárt. Milyen ellenfelet ismertél meg ennek alapján?

– Olyan csapatról van szó, mely birtokolja a labdát, játékra törekszik bátor letámadás mellett. Ők is próbálnak szerintem változtatni a taktikájukon, de tartom, hogy elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk. Amennyiben a saját játékunkat tudjuk játszani, ami ránk az egész szezonban jellemző volt, olyan elánnal, amit a Diósgyőr ellen is lehetett látni a második félidőben, akkor meg tudjuk nyerni idegenben is az ilyen meccseket. Ehhez megvan a csapat karaktere.

– Némi mozgás jellemezte az átigazolási időszakot, mennyire sikerült befogadni már az új játékosokat?

– Voltak távozók és érkezők is, történtek változások. A beilleszkedéssel azonban már nyáron sem volt gond, amikor sokkal nagyobb mozgás jellemezte a keretet. A közösség jó és befogadó, szerintem mindenki könnyen meg fogja találni a helyét az öltözőben.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók