A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagyon erős Haladáshoz látogatunk

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában a Szombathelyi Haladás vendége lesz vasárnap 18:30-as kezdéssel. A szezon utolsó idegenbeli mérkőzésén a győzelem rengeteget érne, de kevés nehezebb ellenféllel találkozhatnánk, mint aktuális riválisunk.

A 6. helyen álló Haladás az őszi szezonban az élmezőnyhöz tartozott, ám a tavaszi szezon első felében alaposan visszaesett ellenfelünk, első tíz meccséből csak egyet nyert meg az együttes. Az utóbbi hetekben viszont újra azt az arcát mutatja a Hali, ami sokkal közelebb áll a valósághoz, hét mérkőzésen csupán kettő kapott gól, közben sikerült megverni a DVTK-t és a Siófokot is, miközben a Vasas ellen is összejött a pontszerzés. A hazaiak kerete tele van rutinos, korábbi válogatott játékosokkal a védelemben, míg a támadókban és a középpályásokban megvan a fiatalos lendület.

Szabó István csapata jó hangulatban készülhetett ezen a héten is, hiszen 11 mérkőzés óta nem talált legyőzőre a bajnokságban, legutóbb a Tiszakécskét sikerült megverni 1-0-ra. A KTE továbbra is a 2. helyen áll, a forduló előtt három ponttal megelőzve a DVTK-t, és egy újabb siker bizony hatalmas lépést jelentene ennek a pozíciónak a megtartásához. Az őszi mérkőzés miatt is lehet egy kis pluszmotiváció a játékosokban, hiszen akkor 1-0-ra nyert a Haladás a Széktói Stadionban.

Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője: – A Diósgyőr és a Vasas után sorozatban már a harmadik olyan csapatot fogadjuk, amely a feljutásért küzd, vagy küzdött és a dobogón áll, de mi is nyerni szeretnénk és megtartani minimum a hatodik helyünket. És természetesen jó lenne egy szép győzelemmel búcsúzni közönségünktől. Az utóbbi hetekben sikerült visszatérnünk az ősszel látott hozzáálláshoz, játékhoz – jó a hangulat az edzéseken. Ami a Kecskemétet illeti, az őszi meccsünkhöz képest alig változott a keretük, maradt a játékfelfogásuk is. Fizikálisan erős csapat, amelynek pontrúgásai életveszélyesek, a szélekről sok labdát próbálnak bejuttatni a tizenhatoson belülre. De ahogy említettem is, szezonbeli utolsó hazai mérkőzésünkön nyerni szeretnénk. Guzmics Richárd, Szekér Ádám, Tarján Patrik sérült. 

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – A heti ritmusban nagyon szeretünk dolgozni, én személy szerint is, mert ilyenkor megvan a megfelelő idő arra, hogy felkészüljünk aktuális ellenfelünkre. Nagyon jó csapatnak tartom a Haladást, szubjektív véleményem szerint az egyik legtetszetősebb futballt játszák, ráadásul alig kapnak közben gólt. Az utóbbi időben megmutatták, hogy bárkinek képesek gondot okozni, legyőzték a Diósgyőrt, a Vasassal döntetlent játszottak, legutóbb pedig Siófokon nyertek. Ebből mindenkinek világos lehet, milyen erőt képviselnek. Jó egyveleget alkot a keretük, a rutinos védelem előtt fiatal és tehetséges játékosok kapnak bizalmat. Ennek ellenére képesnek tartom a csapatom arra, hogy eredményesen távozzunk Szombathelyről. A harci szellem és szenvedély megvan a játékosokban, a héten csak erre a találkozóra fókuszáltunk. Igyekeztünk elemezni az ellenfél erősségeit is gyengeségeit is, ennek megfelelően készülünk. A Haladás egy nagyon agresszív presszinget igyekszik fenntartani végig, ennek természetesen van hátránya is, hiszen nagy területek maradhatnak mögöttük. Amennyiben ezeket megtaláljuk, akkor sikeresek lehetünk.

Szurkolói információk

Cím: Haladás Sportkomplexum, 9700 Szombathely, Rohonci út 3.

A vendégszektor a Bartók Béla körútról közelíthető meg, a sportcsarnok mellett található E1 jelölésű szektort kell keresni. A stadion jegypénztárai vasárnap 15:30-kor nyitnak, fontos információ, hogy bankkártyával is lehet fizetni!

A vendég belépők ára egységesen 1000 forint, 6 év alatt viszont ingyenes.

Parkolni a hazai klub tájékoztatása szerint célszerűbb a Bartók Béla körút 39. szám alatt található, Hotel Claudius kavicsos parkolójában, mely néhány perc sétára található a vendégszektortól. Az alábbi térképen lila pontokkal jelöltük is a parkolót, illetve az E1 szektor helyét. 

A mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti, emellett szöveges formában Twitter oldalunkon is követhetőek lesznek az események.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók