A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagyon fontos három pontot húztunk be!

A Kecskeméti TE szombaton a Hódmezővásárhelyi FC-t fogadta a Széktói Stadionban, a hatpontos derbit Balog Marcell és Markó Ádám góljaival tudtuk megnyerni 2-0-ra.

Csapatunk nagy küzdőszellemmel ment bele az első percekbe, a HFC-t a kapujához szögeztük, sorra lőhettük a szögleteket és a pontrúgásokat is. A 14. percben meg is szereztük a vezetést, Takács passzolt az alapvonalról laposan Balog elé, aki 15 méterről a jobb alsóba lőtt (1-0). A folytatásban is maradt a hazai fölény, Peres is helyzetbe került, de kiszorított szögből már nem tudta jól kapura tenni a labdát. 30 perc elteltével a vendégek is éledeztek, Zámborinak kellett blokkolnia az ötösön, majd Bódai lövése ment mellé, később Besztercei távoli kísérlete szállt mellé. A 45. percben Peres helyzete zárta le az első félidőt, két védővel a nyakán is lőni tudott, de balos kísérlete elpattogott a hosszú mellett.

Fordulás után igyekezett fölényt kiharcolni a HFC, ám ez inkább meddő volt az elején, az 54. percben mi hagytunk ki egy helyzetet, Bagó lőtt 14 méterről a hosszú sarok mellé. A 60. percben szerencsénk is volt, ismét Besztercei szánta rá magát egy lövésre, ami a felsőlécet érintve pattant kapu fölé. A 64. és a 74. perc között Selyem pillanatai következtek, aki három alkalommal is helyzetbe került, de Krnács minden alkalommal bravúrral tudott védeni. A három pont sorsát végül Markó döntötte el, aki 10 perccel a vége előtt szépen játszotta tisztára magát, majd 16-ról a bal alsóba lőtt (2-0). A hajrában ugyan volt még egy fölé szálló lövése a HFC-nek, de nem volt bennük a gólt, így megérdemelten tartottuk itthon a pontokat.

Kecskeméti TE – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (1-0)

NBIII. közép csoport, 20. forduló

KTE: Kunsági - Bagó, Nánási, Urbán, Zámbori - Terbe, Markó - Selyem, Takács, Peres - Balog.

HFC: Krnács – Jankelics, Komáromi, Szabó Cs., Mezei – Besztercei, Povázsai, Katona, Bódai, Balogh – Csordás.

Sárga lap: Peres, Takács, Farkas ill. Povázsai, Szabó Cs.

Gól: Balog (14.), Markó (81.)

Szabó Tibor (a KTE vezetőedzője): Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A közép csoportban mindig hangoztatjuk, hogy mindenkit nehéz megverni, ez ma is igaz volt. Jól álltunk bele a meccsbe, jól kezdtünk, az első 30 percben jól is játszottunk, a vezetést is megszereztük. A második játékrészben masszívak voltunk, elég jól is kontráztunk, véleményem szerint teljesen megérdemelt sikert arattunk. A szurkolóknak köszönjük, hogy végig szurkolták a meccset, fontos számunkra, hogy mindig a csapat mellett legyenek.

Szűcs Róbert (A HFC vezetőedzője): Kikaptunk, de a mutatott játékkal nem vagyok elégedetlen. Az első negyedórában megilletődöttek voltunk, védekezésre kényszerültünk, az ellenfél gólja után próbáltuk átszervezni, támadóbbá tenni a játékkunkat. A 25. perctől meglepően jól játszottunk, ami számomra inkább azért volt meglepő, mert ezt Kecskeméten tettük. Sajnos az ellenfél rúgta a gólokat. A vége nem volt számomra szimpatikus a sok fetrengéssel, de fordított helyzetben lehet én is ezt mondtam volna a játékosaimnak. Az eredmény ellenére elégedett vagyok a játékunkkal.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók