A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

NBI-es ellenfél érkezik, bemutatjuk a Kisvárdát

A KTE HUFBAU szerdán 13:00-kor az NBI-es Kisvárda Master Good csapatát fogadja a Széktói Stadionban, a tét a legjobb 32 közé jutás lesz a MOL Magyar Kupában. A mérkőzés esélyese idén az NBI-ben is jól szerepel, nézzük, mit is kell tudni róluk.

A kisvárdai labdarúgás újkori időszaka 2003-tól datálható, akkor még Várda SE néven a megye II-ben szerepelt a klub. Azóta hatalmas utat jártak be, hiszen 2007-ben már az NBIII-ban indulhattak, majd egy átmeneti visszaesés után 2013-ban az NBII-be is feljutottak, ekkor vette fel tulajdonképpen mostani nevét a csapat. Elsőre még nem sikerült megkapaszkodni az NBII-ben, de a kiesés után azonnal visszajutott a Kisvárda, majd egy negyedik és egy harmadik hely után 2018-ban ezüstérmesek lettek, ami történelmi feljutást jelentett az NBI-be, közben új stadionba is költözhettek. Az élvonalban azóta mindkét idényben megőrizték tagságukat, jelenleg 10 ponttal az ötödik helyen állnak.

A Kisvárda hagyományosan egy nagyon soknemzetiségű csapatnak számít az NBI-ben, rengeteg a légiós. Legerősebb az ukrán vonal, de brazil, román, szerb, albán, horvát, görög és cseh játékosaik is vannak, akad köztük válogatott is. A Kisvárda komolyan tervez a kupában, hiszen ez mindig jó terep az NBI-es csapatoknak ahhoz, hogy egy kiugró siker mellett, akár nemzetközi kupás célokat is megvalósítsanak. Kecskeméti kötődéssel rendelkezik vezetőedzőjük, Supka Attila, aki a 80-as években még játékosként töltött két évet városunkban, míg a klub erőnléti edzője, Borbély Erik korábban Bekő Balázs munkáját segítette az NBI-ben. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók