A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

NBIII: Az őszi szezon összefoglalója

Az NBIII. őszi szezonja 16 fordulóból állt, itt az ideje annak, hogy kicsit visszatekintsünk a közép csoport küzdelmeire. Az már most biztos, hogy tavasszal is izgalmakkal folytatódhat a bajnokság.

A Szentlőrinc mindenkit meglepett, de a Szeged-Grosics lehet a favorit

A dobogón sorrendben a Szentlőrinc, a Szeged-Grosics és a SZEOL telelhet, akik egy masszívabb előnyt is összeszedtek a szezon végére a többiekkel szemben. A Szentlőrinc egy elképesztő sorozatot produkált, 2 vereség után 12-szer nyertek zsinórban, hogy aztán ezt keretbe téve újabb 2 vereséggel fejezzék be az évet. Egyértelmű, hogy a baranyai egyesület mindenkit meglepett, ez a sorozat megismételhetetlennek is tűnik, amit a Szeged-Grosics használna ki tavasszal. A tavaly még NBII-es alakulat is tudja, hogy nem babra megy a játék, Szegeden 2019 tavaszán adják át a tervek szerint az új stadiont, ahova hosszú évek után visszaköltözhetnek majd Gyuláról. A bajnoki cím megszerzése ennek tükrében kötelezőnek mondható, a 3 pontos hátrány pedig minimális. Nagy kérdés persze, hogy a városi rivális SZEOL ebbe mennyire tud belerondítani, hiszen ők is ott lihegnek a Szeged-Grosics mögött, hátrányuk csupán egyetlen egység.

A mérleg nyelve lehet több csapat is

A dobogósokat 6 pont lemaradással követi a Dunaújváros és a Dabas, de a Honvéd és a Taksony is ott tapossa a sarkukat. A Dunaújváros esetében talán csalódásnak is mondható, hogy ennyire leszakadtak a jó kezdés után, míg a Dabas velük ellentétben egy nagyon rossz kezdés után tudott visszakapaszkodni. A Honvéd II. igazi tartalékcsapat, a jó erőt képviselő alapcsapatukban mindig van titkos bónusz az NBI-es visszajátszókkal, de ez időnként hátrányt is jelenthet az összeszokottság hiánya miatt. A Taksony erőn felüli őszt hozott, újoncként maximálisan elégedettek lehetnek 24 megszerzett pontjukkal. Mind a négy csapatról elmondható, hogy ugyan hullajtgatják a pontokat az alsóházi klubok ellen, de akár a bajnoki cím szempontjából is a mérleg nyelvei lehetnek.

Senki sem lehet nyugodt, nagyon egyben van a középmezőny és az alsóház

A közép csoportban nincsenek igazán nagy távolságok a csapatok közt, a dobogósok ugyan elléptek, de a 4. helytől lefelé nagyon sűrű a mezőny. A 7. Taksony is csak 3 mérkőzésre van a kiesőzónától így senki sem nyugodhat meg egyelőre. A Kozármisleny lóg ki innen, akik valahogy sosem tudták átlépni saját árnyékukat, pont azokon a meccseken nem tudtak nyerni, amikor fel tudtak volna zárkózni az élcsapatok közé, így folyamatosan csak üldözték őket, illetve egyre inkább leszakadoztak. A tavaly még bronzérmes Iváncsa talán természetesnek mondható visszaesésen megy át, míg a Pécs szépen tudta zárni az évet azok után, hogy nyáron gyakorlatilag a nulláról kellett új csapatot építeniük. A Szekszárd, az RKSK és a KTE már abszolút veszélyzónában van, hiszen 2 pontnyira helyezkednek el a kieső helyektől. Mindhárom klub tudott meglepetéseket is okozni, akár élcsapatok ellen is, de a stabilitás végig hiányzott eredményesség szintjén.

A kiesők

Az utolsó három helyen a Makó, a Hódmezővásárhely és a Paks II. áll, de az NBIII-ból kiesik a legrosszabb 13. helyezett is, féltávnál ez a csapat a Sajóbábony a keleti csoportból. A Paks tulajdonképpen végig a vonal alatt szerepelt, visszajátszókkal megerősödve sem tudott Tököli Attila nagyon fiatal alapcsapata feljebb kúszni. A Makó főleg otthon erős, de a végére itt is elfogyott az erejük, míg a három kieső közül a HFC lehet a legboldogabb, hiszen utolsó 4 meccsükből 3-at megnyertek, így a kilátástalanságból is kilábalni látszanak.

A KTE szereplése

A KTE újoncként nem tartozott a lesajnált csapatok közé, sőt, rendre felvette a kesztyűt összes ellenfelével. A 16 meccsen összeszedett 5 vereség nem mondható soknak, ennél kevesebbszer csak az első 5 helyezett kapott ki. A KTE problémája főleg a döntetlenek számával volt, ebben a kategóriában ugyanis egyértelműen élen zártunk, 8 pontosztozkodásunkat egyedül a PMFC (7) tudta megközelíteni. Ebből egyenesen következik, hogy a győzelmek számában (3) az utolsók közé tartozunk, csak a Paks II. végzett kevesebb sikerrel (2), míg a Hódmezővásárhely a hajrában befogott minket. Főleg idegenben nem ment pontszerzés, pedig milyen jól indult a szezon! Augusztus 12-én rögtön megvertük a tavaly élcsapatnak számító Dabast 3-1-re, ám ez az egyetlen sikerünk a Széktóitól távol, azóta 3 döntetlen és 4 vereség a mérlegünk. 21 gólt lőttünk ősszel, ami a negyedik legtöbb a közép csoportban (csak a dobogósok szereztek többet), de sajnos sokat is kaptunk, szám szerint 23-at, aminél csak a mögöttünk lévők kapituláltak többször. Két alkalommal is három gólt szereztünk például hazai pályán (Szeged-Grosics, Makó), de ez is csak döntetlenekhez volt elég. Hiába maradtunk csupán háromszor szerzett gól nélkül, a rolót is csak a SZEOL és a Paks II. elleni siker alkalmával tudtuk lehúzni.

Részletes tabella ITT!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók