A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

NBIII: Véget értek az osztályozók

Szombaton az osztályozók visszavágóit rendezték meg az NBIII-ba jutásért, nyolc megyei bajnok küzdött azért, hogy feltegye a koronát egész éves teljesítményére. A DVSC II., a Bicske, a Kelen és a Balatonlelle örülhetett végül.

A DVSC esélyt sem hagyott Montvai Tiboréknak (fotó: dvsc.hu)

Három találkozó is döntetlennel ért véget az első összecsapások után, egyedül az idegenben nyerni tudó kis Loki lépett nagyobbat a feljutás felé. A DVSC nagyon korán lerendezte a Tiszafüred elleni visszavágót, a Montvai Tibort is soraiban tudó vendégek nem bírtak az NBI-es kerettagokkal is megerősített debreceniekkel. Mindkét félidőben háromszor találtak be a hazaiak, így 8-0-os összesítéssel vívták ki a feljutást.

A Békéscsaba II. hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Kelen ellen, így a fővárosiak minimális előnnyel készülhettek a visszavágóra. Az első félidőben ennek ellenére a békéscsabaiak kerültek előnybe, de az utolsó tíz percben a Kelen hatalmas erőket mozgósított, így az egyenlítés után a 91. percben kivívták a győzelmet és a feljutást.

Bicskén nem született gól múlt héten, így Tatabányán kellett döntésre vinniük a feleknek a párharcot. A találkozó már a 18. percben eldőlt, egy komolyabb védelmi hibát kihasználtak a vendégek, ezt az előnyt aztán már a végéig kibekkelték.

A Hévíz – Balatonlelle 1-1-es döntetlennel zárult legutóbb, az idegenben lőtt gólnak itt kifejezetten nagy jelentősége is lett. Mivel a 90 perc során nem rezdült meg egyik oldalon sem a háló, a Balatonlelle örülhetett a végén. A Hévíz egy dologban reménykedhet, ha valaki visszalépne, vagy nem indulna, akkor a felöltési rangsor első helyéről beugorhatnak még.

Eredmények:

DVSC II. – Tiszafüred 6-0 (feljutott a DVSC II. 8-0-os összesítéssel)

Kelen – Békéscsaba II. 2-1 (feljutott a Kelen 3-2-es összesítéssel)

Tatabánya – Bicske 0-1 (feljutott a Bicske 1-0-os összesítéssel)

Balatonlelle – Hévíz 0-0 (feljutott a Balatonlelle 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal)

Az NBIII újoncai:

DVSC II., Kelen, Bicske, Balatonlelle, Hatvan, Lipót, Veszprém, Balassagyarmat, Ózd, Dabas-Gyón

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók