A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Négy gól és döntetlen Pécsen

Vasárnap az NBIII. 13. fordulóját rendezték, a Kecskeméti TE a Pécsi MFC vendége volt, a fordulatos találkozón végül egyik csapat sem tudta megszerezni a három pontot.

 Vladul zsinórban ötödik meccsén talált be, ezeken összesen 7 találatig jutott

Szabó Tibornak több hiányzója is volt, Balog Marcell mellett Bagó Patrik és Mészáros Dávid sem volt bevethető, így ismét Ladányi védett, illetve bekerült a kezdőbe a Makó ellen eredményes Takács is. A meccs jó iramban kezdődött, az első percekben két veszélyes pécsi lehetőség is kialakult a kapunk előtt, de egy kontrából mégis Selyem jegyezte az első lövést, Somogyi fogta próbálkozását. A 7. minutumban majdnem egy öngól is született, egy lapos meglőtt passzba nyúlt bele úgy a hazai védő, hogy az meglepte a kapujától kintebb helyezkedő Somogyit, nagy sprinttel azonban még oldalra tudta tolni a játékszert. A 11. percben jött az első nagy pécsi helyzet, Kálman adott be balról, majd Gellén pörgette fel magának úgy a labdát, hogy ollózzon, ami centikkel ment csak el a hosszú mellett. Innentől inkább a harcos jellege került előtérbe a meccsnek, sok szabálytalanság tördelte a játékot, ha akadt is formásabb akció, az nem párosult lövéssel. A 27. percben aztán Varga tört be a baloldalon két ember közt, majd Nádudvari buktatta, ami büntetőt eredményezett. A labda mögé a hazai kapitány, Koller Krisztián állt, aki kilőtte a kapu bal oldalát (1-0). Helyzetek ezt követően sem igazán alakultak ki, de a 45. percben akadt egy véleményes szituáció, a balszélen elhúzó Selyemet húzták-vonták sokáig, majd már a tizenhatoson belül el is esett, de a játékvezető a szabálytalanság kezdetének helyéről rendelt el szabadrúgást.

Fordulás után jobban kezdett a Pécs, Kálmán két alkalommal is megdolgoztatta Ladányit, a hazaiak nem akartak ráülni az eredményre. Jó negyedóra elteltével rendeztük a sorokat, előbb Szabó tört be jobbról, akinek beadását az utolsó védő vágta ki, majd Markó beadását Nemesvári vágta fölé 12 méterről kapásból. A másik kapunál megint Kálmán próbálkozott, de szabadrúgását Ladányi kitolta a 64. percben. Húsz perccel a vége előtt sikerült egyenlítenünk, Kitl bizonyult jó cserének, aki egy formás akció végén jól készítette le a labdát Vladulnak, aki 11 méterről a hosszú felsőbe tekert (1-1). Sőt, a 73. percben a fordítás is összejött, Zámbori szögletét még kifejelték, de ismételhetett, erre pedig Vladul robbant be és csúsztatott a kapuba (1-2). Őrült hajrá jött ezt követően, a 78. percben Urbánt látta szabálytalannak a játékvezető a tizenhatoson belül, ami némileg talán véleményes volt kintről nézve, de Romic-ot ez nem érdekelte, ő is belőtte a büntetőt (2-2). A legvégén mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, a hazaiak egy rövid hazaadásra csaptak le, de a közeli lövést blokkolni tudtuk az akció végén, illetve egy szöglet a felsőlécen pattant le. A 90. percben aztán nekünk is ott volt a meccslabdánk, Tóth beadását Vladul csúsztatta kapura, a lécről lepattanó játékszert aztán a vonalról vágták ki szinte.

Pécsi MFC – Kecskeméti TE 2-2 (1-0)

NBIII. közép csoport, 13. forduló

PMFC: Somogyi - Hanol, Romic, Erdős, Varga - Fujsz, Koller, Szellák, Kálmán - Gellén, Péter.

KTE: Ladányi - Zámbó, Urbán, Farkas, Zámbori - Szabó D., Markó, Nádudvari - Selyem, Vladul, Takács.

Gól: Koller (28. - büntető), Romic (79. – büntető) ill. Vladul (70., 73.)

Sárga lap: Koller, Hanol ill. Nádudvari, Takács, Szabó, Kitl.

Vas László (PMFC): Az eredménnyel nem, de a mutatott játék és hozzáállás már kezd úgy alakulni, ahogy azt én szeretném. Jól kezdtük a meccset, helyzeteink, lehetőségeink voltak, meg is szereztük a vezetést. A második félidő közepén egy pár perces rövidzárlat majdnem a vesztünket okozta. Rengeteg olyan dolog volt a meccsben, amit a helyére kell tennünk, de olyan is, amit tovább kell vinnünk. Ez remélhetőleg eredménnyel fog párosulni.

Szabó Tibor (KTE): Vegyes érzésekkel tudok értékelni, érzelemdús volt számunkra a heti felkészülés is. Ez a meccs is végződhetett volna bárhogy. Kicsit elégedetlenek vagyunk, a második félidei játékkal, illetve 2-1 után megnyerhettük volna ezt a mérkőzést. A Pécs kihasználta és élvezte is a hazai pálya előnyét, két büntetőt kaptak, a sárga lapokat is jobbára nekünk adták. Küzdöttünk, hajtottunk, próbálunk ebből a döntetlenből is építkezni.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók