A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nehéz dolgunk lesz Ajkán

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában az FC Ajka vendége lesz vasárnap 17 órás kezdéssel. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen hazai pályán nagyon jól szerepel ellenfelünk. 

Az Ajka a 11. helyről várja a találkozót, a tavaszi nyitányon Siófokon kaptak ki 2-1-re egy hajrában kapott góllal. Hazai pályán ezzel együtt nagyon jól teljesítenek, hiszen a Vasas legyőzéséhez is közel jártak tavaly, a pontszerzés úgyis bravúr, hogy már 2-0-ra is vezettek. Kis Károly számára fejtörést az okozhat, hogy rutinos támadója, Szarka Ákos ötödik sárga lapja miatt eltiltását tölti majd.

Szabó István sincs ilyen szempontból könnyű helyzetben, ugyanis Bartha László nem tud pályára lépni Ajkán, míg Szuhodovszki Soma szintén sárgák miatt marad ki ezúttal. Pozitívum viszont, hogy Hadaró Valentin már a társakkal tarthat az idegenbeli mérkőzésre. Tavaly kecskeméti sikerrel zárult az odavágó, 3-1-re sikerült megnyerni azt az összecsapást.

Kis Károly, az FC Ajka vezetőedzője: – Szeretnénk javítani! A Kecskemét a bajnokság meglepetés csapata, újoncként a bajnokság kezdete óta az élbolyban szerepelnek és versenyben vannak az első osztályba való feljutásért. Igaz, hogy a feljutó csapat szinte teljesen kicserélődött, de nagyon jó játékosokat igazoltak. Jó játékot játszanak, nem véletlenül állnak elől a tabellán. Van törleszteni valónk feléjük, hiszen ősszel vereséget szenvedtünk Kecskeméten. Bízom benne, hogy hazai környezetben, a szurkolóink segítségével és támogatásával be tudjuk gyűjteni a három pontot! (Forrás: fcajka.hu)

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Megszokott mederben készülünk, sajnos vannak problémáink, de ez minden csapatra igaz. Nincs olyan, hogy mindig a stabil kezdőcsapat tud játszani, esetünkben most Bartha Laci esett ki. Az Ajkára egész héten alkalmazott taktikával készültünk, hazai pályán mindenki számára nagyon veszélyes ellenfélről van szó. Rendkívül motiváltan, nagyszerűen játszanak, a Vasas legyőzéséhez is közel jártak. Fel kell kötnünk azt a bizonyos fehérneműt. A szakmai stábjuk is arra predesztinálja őket, hogy érett futballt mutassanak, emellett számtalan olyan játékosuk van a keretben, akik komoly élvonalbeli rutinnal is rendelkeznek, egyénileg meccseket tudnak eldönteni. Számunkra nehéznek ígérkezik a találkozó, de az NBII-ben idegenben sehol adják könnyen a pontokat. Minden csapat ellen ennek tükrében készülünk, szeretnénk ponttal, vagy pontokkal hazatérni.

Szurkolói információk:

Az Ajkai stadionban két jegytípust különböztetnek meg a vendég szektorban. A felnőtt belépők egységesen 1000, míg a diák/nyugdíjas jegyek 500 forintért vásárolhatóak meg. A 14 éven aluliak és a hölgyek számára díjtalan a belépés. A vendég pénztár egy órával a kezdés előtt nyit ki.

A stadion címe: 8400 Ajka, Sport utca 23.

A vendég drukkerek a Sport utca felől tudnak belépni az alábbi rajzon megjelölt beléptető ponton.

Élőképes közvetítés információink szerint nem lesz, de a KTE Twitter oldalán szöveges eseménykövetéssel jelentkezünk. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók