A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nehéz feladat vár ránk Győrben

Kedden 17:00-kor a MOL Magyar Kupában folytatódik a szezon, az ETO FC Győr vendége lesz a Kecskeméti TE. A Győr a másodosztályban meghatározó klub, így nehéz feladat vár a lila-fehér játékosokra.

Az ETO FC Győrnél tavasszal komoly átalakulás vette kezdetét, és ennek legfontosabb célja az volt, hogy a klub minél hamarabb térjen vissza az NB I-be. A játékoskeretben nagy átalakulás vette kezdetét, ami egyelőre felemás eredményekhez vezetett, az ETO a középmezőnyben szerepel a másodosztályban, de bárkit képes legyőzni gyakorlatilag. Keretük tele van tehetséges fiatallal, Priskin Tamás és Kovács István személyében pedig a rutin is adott. Az ETO jelenleg a 11. helyen áll a nagyon kiegyensúlyozott Merkantil Bank Ligában, hétvégén a Szentlőrinccel játszott 1-1-es döntetlent. Az ETO az első körben hozta a papírformát a kupában, Pécsváradon nyertek 4-0-ra.

Szabó István csapata túlvan az OTP Bank Liga első körén, a bajnokság harmadánál 20 megszerzett ponttal a 2. helyen áll a KTE. A Kisvárda elleni 3-3 alkalmával azt is megmutatták a játékosok, hogy háromszor is fel tudnak állni, így értékes pontnak örülhettek a tavalyi ezüstérmes ellen. Új hiányzója nincs a szakmai stábnak, így minden adott ahhoz, hogy a meglévő keretből a legjobb összetételű együttest sikerüljön összeállítani keddre. Az előző körben megyei derbin sikerült kivívni a továbbjutást, Tiszakécskén született 3-0-os kecskeméti siker. Az előző szezonban igen izgalmas mérkőzéseket játszottak a felek, hiszen az odavágón egy hosszabbításban szerzett gól hozta meg az 1-0-os KTE sikert, majd a visszavágón is 3-2-es hazai győzelem született tavasszal. Az NB II-ben ezt a két meccset játszották a csapatok, az NB I-ben azonban hat győri sikerre öt kecskeméti jut, emellett három döntetlen is született a múltban.

A továbbjutásról most is egy mérkőzés dönt, így döntetlen esetén kétszer 15 perc ráadás, majd büntetők dönthetnek. 

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Kevés időnk volt felkészülni, de ez igaz a Győrre is. Fontos számunkra a Magyar Kupa, most ez a következő lépés. Szerencsére azokon kívül, akik már a Kisvárda elleni meccs előtt is sérültek voltak, több hiányzónk nem lett. A jelenlegi keretből kell megoldani ezt a feladatot, péntek óta viszont eltelt annyi idő, hogy a méréseket figyelembe véve alakíthassuk ki a megfelelő kezdőcsapatot. Nehéz mérkőzésre számítok, mert a Győr tavaly is megmutatta erejét, egészen az elődöntőig meneteltek, ahol csak a későbbi győztes Ferencváros tudta őket megállítani. Nagyszerű stadionban léphetünk pályára, ahol hiába nem lehetnek hazai nézők, azért a csapatuk mégis otthon lesz. A játékerejükről annyit, hogy válogatott múlttal rendelkező játékosok is vannak a keretükben, így Priskin Tamás és Kovács István, illetve tele vannak nagyon tehetséges fiatalokkal. A kupának mindig van egy sajátos hangulata, biztosan nagyon nagy harc lesz a pályán, így nem nézünk egyszerű találkozó elé. Ettől függetlenül felkészültnek látom a srácokat, szeretnénk továbbjutni.

Szurkolói információk

A kupameccs alapvetően zárt kapus, de ez csak a hazai szektorokat érinti, a vendég szektor nyitva lesz a kecskeméti drukkerek előtt. Fontos információ viszont, hogy a győri klub csak Bács-Kiskun megyei lakcímkártyával rendelkező drukkereket enged be a vendég szektorba, az esetleges visszaélések elkerülése végett. 

A győri mérkőzésre a vendég belépők 1500 forintba kerülnek, a diák/nyugdíjas jegyek 750 forintért vásárolhatóak meg. A kedvezményre jogosító igazolványt mindenképpen vigyék magukkal drukkereink, illetve 65 év felett személyi is megfelel.

A pénztárak egy órával a kezdés előtt, 16 órakor nyitnak ki. Az ETO Stadion vendégszektora és parkolója a Nagysándor József utcáról közelíthető meg.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók