A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nehéz meccs jön idegenben, cél a győzelem!

A KTE HUFBAU a bajnokság 35. fordulójában az RKSK vendége lesz. Ellenfelünk egész tavasszal kifejezetten jó formában van, így biztosan nehéz összecsapásra van kilátás. A cél a győzelem, mely szerencsés esetben feljutást is érhet, a számolgatással azonban továbbra sem foglalkoznak Szabó Tiborék, bajnokok akarnak lenni.

Tóth Dániel góljaira most is nagy szükség lenne

A Rákosmente FC ősszel a tabella második felében tanyázott le, tavasszal azonban villámrajtot vettek, első hat meccsükből négyet megnyertek, amivel azonnal jelezték, minimális céljuk a bennmaradás a harmadosztályban. A lábukat azóta sem vették le a gázról, idén csupán kétszer kaptak ki, a vasárnapi mérkőzésre úgy készülnek, hogy hét kör óta veretlenek. Ősszel is egy szoros és kiélezett meccset játszottunk velük, akkor végül 2-0-ra nyerni tudtunk a Széktói Stadionban.

Ugyanennyi mérkőzés óta vagyunk veretlenek mi is a bajnokságban, ráadásul Szabó Tiborral eddig két siker, 10-0-os gólkülönbség a mérlegünk, így mindenképpen önbizalommal telve léphetünk pályára a fővárosban is. Pláne azok után, hogy a Taksony elleni 7-0-os sikerrel újra élre álltunk, jelenleg kettő ponttal előzzük meg az Iváncsát. Mivel riválisunknak nincs licence, az is előfordulhat győzelmünk esetén, hogy feljutást ünnepelhetünk, ehhez viszont a nyugati csoportban a Mosonmagyaróvárnak, illetve a keletiben a BVSC-nek sem lenne szabad egy pontnál többet szereznie. A matekkal azonban a szakmai stáb és a csapat nem foglalkozik, cél a hátralévő meccsek és a bajnoki cím megnyerése. 

Nagy Árpád, az RKSK vezetőedzője: - Borzasztóan kiélezett mérkőzés lesz, hiszen a Kecskemét a bajnoki címre hajt, az ő szempontjukból már szerencsés helyzetben is vannak, hiszen pontelőnybe kerültek. Nekünk a bennmaradás a célunk, mely még mindig nem dőlt el százszázalékig, úgyhogy élet-halál a pontok megszerzése mondhatni mindkét csapatnak. Nem lesz könnyű dolgunk, mert kevesen vagyunk, fiatal a csapatom, a Kecskemét egy jóval rutinosabb és erősebb együttes. Az éppen aktuális forma és a szerencse is döntő lehet.

Szabó Tibor, a KTE HUFBAU vezetőedzője: -Egy nagyon jó formában lévő csapattal találkozunk idegenben. Egyébként sincsenek, de itt a hajrában pláne nem lehet könnyű mérkőzésekről beszélni. A megszokott ritmusunkban dolgoztunk, készülünk tisztességgel, szeretnénk a harmadik lépést is megtenni a céljaink felé. Biztosan nagyon sokan számolgatnak, így a szurkolók is, ez viszont nem a mi dolgunk. A stáb nem foglalkozik ezzel, és nagyon remélem, hogy a játékosok sem. Nekünk csak és kizárólag magunkkal kell foglalkozni, a saját mérkőzéseinkkel, aztán majd a lefújás után lehet szétnézni, mi történt a többi pályán. Addig felesleges, a magunk dolgával kell foglalkoznunk. Bajnokságot akarunk nyerni, fel akarunk jutni, de mindig csak egy lépésre koncentrálunk, ez most az előttünk álló RKSK meccs, őket kell először legyőznünk.

Az RKSK megkeresésünkre megerősítette, hogy a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozót nézők előtt rendezik meg, természetesen a kecskeméti szurkolókat is várják a rendezők. A szabályok a fővárosi csapat létesítményében is ugyanazok, mint Kecskeméten, csak védettségi igazolvánnyal tudják beengedni a nézőket, míg a 18 éven aluliakat védettségi igazolvánnyal rendelkező felügyelete mellett.

A pálya pontos címe: 1171 Budapest, Sport tér 3. (RKSK pálya)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók