A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nem a véletlen műve a jó szereplés

Az első 15 forduló után joggal lehetünk nagyon büszkék csapatunk szereplésére, hiszen újoncként a negyedik helyen állunk jelenleg a nagyon szoros élbolyban. A szünetet arra is kihasználtuk, hogy néhány statisztikai mutató alapján az eredményesség mögé nézzünk.

Kezdjük rögtön a játék legfontosabb elemével, a góllal, hiszen nem mindegy az sem, hogy mennyit lő, de az sem, hogy mennyit kap egy csapat. A támadójáték eddig kifejezetten hatékonynak bizonyult, hiszen csupán két bajnokin (Nyíregyháza 0-0, Szeged 2-0) nem sikerült bevennünk az ellenfelek kapuját, az összességében elért 23 találat ráadásul a harmadik legjobb mutató a mezőnyben. Ennél csak két csapat, a feljutásra leginkább esélyesnek tartott Vasas (29) és DVTK (26) szorgoskodott össze többet.

Ami a védekezést illeti, a stabilitás hátul is megvan, hiszen 7 alkalommal gólt sem kaptunk, az összesen összeszedett 13 pedig a negyedik helyre elég ebben a mutatóban a Haladás (8), a Szeged (10) és a Vasas (12) mögött. A 15 forduló alatt csupán 2 alkalommal tudtak legyőzni minket, ezt a bravúrt csak a Diósgyőr és a Haladás mondhatja még el magáról.

Ki kell emelni még a statisztikák kapcsán a passzok számát, hiszen átlagban 536 passz, 83 százalékos pontossággal jellemzi csapatunkat ebben a 15 fordulóban, a teljes mezőnyre vetítve ez a szám 469 (81). A szezon eddigi rekordja a kupában a Debrecen ellen született, akkor 983 (87 %) átadást könyvelhettünk el 120 perc alatt.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók