A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nem hibázott a Pécs, otthon tartották a pontokat

A KTE HUFBAU a bajnokság 7. fordulójában az éllovas PMFC vendége volt, a pécsiek meg is mutatták, miért állnak az első helyen, otthon tartották a pontokat.

Zoran Kunticsnak két komoly hiányzója is volt, Kéri Tamás sérülés, Patvaros Zsolt lázas betegség miatt dőlt ki a mérkőzés előtt. Nem kezdtünk azonban rosszul, az első percekben két veszélyes pontrúgásunk is volt, de ezekből közvetlen gólveszély nem alakult ki. Innentől azonban a pécsiek magasabb fokozatra kapcsoltak, végig nagyon gyors és pontos játékot mutattak, Kunságinak már az 5. percben ziccert kellett védenie. A nyomás az ivószünetig sem csökkent, a 10. percben Fehérnek kellett ziccerben szerelnie, majd nem sokkal ezután Grabant emelt fölé nagy helyzetben. Jó félóra elteltével volt néhány jó percünk támadásban, de csak egy erőtlen Babolek lövésig jutottunk, amit könnyen fogott Kovács. A félidő utolsó öt percében kétszer is mattoltak minket a pécsiek, egy szépen végig vitt támadás végén először Grabant lőtt Kunsági lábai között a hálóba ziccerben (1-0). A 44. percben egy pontrúgás után talált be a PMFC, egy levágódó szabadrúgás után nem tudtunk menteni, Kónya elé került a labda, aki 15-ről nem hibázott (2-0).

A második játékrészben okosan és taktikusan futballoztak a hazaiak, bár több területünk nyílt, inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Igazi helyzetet a 64. percig nem is láttunk, akkor azonban el is dőlt a három pont sorsa. Egy balról érkező, lapos beadásra érkezett jó ütemben Geiger, aki aztán 14 méterről a bal alsóba helyezett (3-0). Az utolsó 25 percben már a cserékről szólt leginkább a találkozó, a PMFC kontrollálta a meccset, jól védekeztek, helyenként jó kontrákkal is kiszolgálták a mintegy 1500 fős közönséget. El kell ismerni, a PMFC ezen a napon teljesen megérdemelten gyűjtötte be a pontokat.

Pécsi MFC – KTE HUFBAU 3-0 (2-0)

NBIII. közép csoport, 7. forduló

PMFC: Kovács - Sági, Rácz, Katona, Németh - Grabant, Nikic, Geiger, Hegedűs (Szabó 70.) – Tihanyi (Koller 77.), Kónya (De Oliveira 81.).

KTE: Kunsági – Tamaskó, Nánási, Fehér, Grünvald – Hirman, Vágó, Hegedűs (Karacs 46.) – Peres (Erdei 77.), Asztalos, Babolek (Vladul 82.).

Gól: Grabant (40.), Kónya (44.), Geiger (64.)

Sárga lap: Hegedűs ill. Hegedűs, Vágó, Asztalos

Edzői értékelések hamarosan!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók