A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nem lehet döntetlen a megyei derbi

Vasárnap 15:00-os kezdéssel a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Tiszakécskei LC vendége lesz a Kecskeméti TE. Hamisítatlan kupameccsre van kilátás, melynek a megyei rivalizálás is plusz impulzust adhat.

A Tiszakécskei LC-nél alighanem lehetett volna könnyebb ellenfelet is kapni a 3. fordulóban, de az biztos, hogy a sorsolás úgy hozta, hogy egy igazán pikáns megyei derbire kerüljön így sor, ami a semleges szurkolókat is lázba hozhatja akár. A két klub legutóbb az előző szezonban találkozott, akkor rendkívül kiélezett meccseket vívtak, ami a távolabbi múltra is igaz. Mindkét csapat meg tudta nyerni hazai mérkőzését, Tiszakécskén és Kecskeméten is 1-0-os végeredménnyel zárult a találkozó. Nagyon hosszú rossz sorozatnak vethetne véget Szabó István csapata egy győzelemmel, hiszen 1965 óta nem sikerült nyernünk a Tisza-partiak otthonában.  Az örökmérleg összesen 10 kecskeméti és 7 tiszakécskei sikert mutat, emellett 5 döntetlen is született. Utóbbi eredményre most nincs esély, hiszen egy mérkőzésen dől a továbbjutás, így hosszabbítás, vagy büntetők jöhetnek végső esetben.

A Tiszakécskei LC felemásan kezdte a szezont, győzelemből és vereségből is hármat-hármat jegyez két iksz mellett, amivel abszolút középcsapatként a 10. helyet foglalja el a másodosztály tabelláján. A KTE a bajnoki szünetet az OTP Bank Liga 3. helyén töltheti szeptemberben. A tabella azonban a kupában nem mindig számít, és a megyei rivális egészen biztosan kettőzött erővel fog hajtani, hogy meglepetést okozzon hazai pályán, így nehéz mérkőzésre van kilátás.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Tiszakécske egy szomszédvár, én is dolgoztam ott, tele vagyok szép emlékkel abból az időszakból is, de most már a Kecskemét sikereiért küzdhetek a csapatommal. Itt nincs döntetlen, valakinek tovább kell jutnia vasárnap, szeretnénk mi kiharcolni ezt. Veszélyes csapat a Tiszakécske, láttam őket idén is, mivel figyelemmel követem az NB II-t. Nagyon jól igazoltak nyáron, bármennyire is próbálnak szerények maradni, tele vannak olyan játékosokkal, akiknek több NB I-es meccs van, mint a mi futballistáinknak. Elég csak Balázs Benjámin, Horváth Zoltán, Balajti Ádám vagy Zamostny Balázs nevét említeni. A tabellán elfoglalt helyezésük nem reális, fentebb lenne a helyük véleményem szerint, így biztosan nagyon nehéz mérkőzés lesz ez számunkra. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a párharc mindig nagy érdeklődés mellett zajlott a múltban is, most sem lesz ez másként. Nagyon tiszteljük ellenfelünket, igazi kupameccsre van kilátás, de mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért, mert szeretnénk itt is minél messzebb jutni. Több új játékos érkezett, de sokan emlékezhetnek a keretből a tavalyi meccsekre. Kiváló minőségű pályán fogunk játszani egy olyan csapattal, mely otthon rendkívül erős. Feltérképeztük a Tiszakécskét ugyanúgy, ahogy a bajnoki ellenfeleinket szoktuk, én is megnéztem őket, de ebben semmi újdonság nincs. Kollégám szintén ott volt a Honvéd elleni meccsünkön, ez teljesen normális a mai világban. Mindkét csapatnak van ideje felkészülni a következő bajnoki fordulóig, így nagy valószínűséggel a legjobbnak gondolt kezdőcsapatok futhatnak majd ki a pályára. Kiélezett és jó mérkőzést várok.

Szurkolói információk:

A jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek a Tiszakécskei Sportcentrumban, a 14 éven aluliak számára ingyenes a belépés. A Tiszakécskei Sportcentrum vendégszektora a Szabolcska Mihály utcán haladva, onnan a Strand utcára kanyarodva közelíthető meg. A vendég parkolóból a csarnok mellett haladva közelíthető meg a szektor bejárata, ahol megválthatóak belépők. Online és személyes elővételes jegyvásárlás ezúttal nem lesz, a vendég pénztár meccsnapon másfél órával a kezdés előtt (13:30) nyit ki, jegyértékesítés csak itt zajlik. Büfé üzemel a vendégszektorban is. Fizetni csak készpénzzel lehet a Tiszakécskei Sportcentrumban. Arra kérjük drukkereinket, hogy lehetőség szerint érkezzenek minél korábban, hogy a beléptetés gördülékenyen haladhasson.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók