A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nem ment idegenben, a SZEOL otthon tartotta a pontokat

Az NBIII. 25. fordulójában a SZEOL vendége volt a KTE, a megyeszékhelyek rangadóján a szegediek visszavágtak az őszi vereségért.

Szabó Tibor végül nem számíthatott Balog Marcell játékára, helyére a legutóbb győztes gólt jegyző Vladul került be. Az első félidőben láthatóan tartottak egymástól a csapatok, a kapuk elvétve sem nagyon forogtak veszélyben. A kiegyenlített mezőnyjáték során a SZEOL ugyan aktívabb volt támadásban, de igazi fölényt nem tudtak kiharcolni. Kecskeméti részről Zámbori szabadrúgását fogta először a kapus, majd Kunságinak is akadt dolga, Kalmár lövését azonban simán fogta. Ezen felül a hazaiak blokkolt lövéseket tudták felmutatni, illetve egy alkalommal egy kezezést reklamáltak. A végén Zámbori is betalálhatott volna egy labdaszerzés után, de Leindler védett.

A második félidő zúgó szegedi felsőléccel indult, amihez azért Kunsági is kellett, majd Gál lövése szállt mellé. Mi is betalálhattunk volna, de Markó életerős löketét kiütötte a kapus a mezőnybe. Az 57. percben megszerezte a vezetést a SZEOL, egy szöglet után kifejeltük ugyan még a labdát, de Pócs 25 méterről, kapásból hatalmas bombával pókhálózta ki a kapu jobb oldalát (1-0). A folytatásban aktívabbak lettünk, Peres kísérlete azonban nem okozott gondot a kapusnak, majd a 63. percben egy óriási bravúrt is bemutatott a szegedi hálóőr, Peres közeli pörgetését piszkálta ki. Az utolsó 20 percre úgy fordultunk, hogy Farkas szabadrúgása pattogott mellé, majd egy hazai fejes jött vissza a kapufáról. A 72. percben eldőlt a meccs, egy szögletünk után Kéri szerzett labdát saját térfelén, végig nyargalt a jobb oldalon, beadását aztán Lévai vágta be (2-0). A SZEOL innentől rutinosan kézben tartotta a meccset, egyetlen Kunsági védést jegyezhettünk fel a végén, az eredmény így már nem változott.

SZEOL SC – Kecskeméti TE 2-0 (0-0)

NBIII. közép csoport, 25. forduló

SZEOL: Leindler – Tomisics, Gajág, Gál, Grünwald – Pócs, Forró, Kéri – Kozics (Gajda 92.), Kalmár (Rácz 88.), Makszimovics (Lévai 66.).

KTE: Kunsági – Bagó, Vágó, Urbán, Farkas – Markó (Takács 72.), Terbe, Zámbó (Tóth 87.) – Peres, Vladul, Zámbori.

Siha Zsolt (SZEOL): A mi mérkőzéseink általában hasonlóan küzdelmesek, de véleményem szerint megérdemelten nyertünk. Türelmesek voltunk, a saját ritmusunkban futballoztunk végig, ezen a pályán az első gólnak hatványozott jelentősége is volt. Az őszi meccs után volt bennünk bizonyítási vágy, mert azzal a vereséggel nem igazán tudtunk elszámolni, úgyhogy azt gondolom, hogy a kilátogató nézők is jól tudtak most szórakozni.

Szabó Tibor (KTE): Küzdelmes meccsen, második félidei játéka alapján megérdemelten nyert a SZEOL. Egy jól eltalált lövés tulajdonképpen döntőnek bizonyult. Nem volt bennünk már annyi, hogy onnan talpra álljunk. Nem történt igazából semmi, a tabellán elfoglalt helyezéseknek megfelelő eredmény született.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók