A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nem született gól Pécsen

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a PMFC vendégeként lépett pályára. Az inkább küzdelmet, mint látványos játékot hozó találkozón a nagyobb helyzetek talán a lila-fehér játékosok előtt adódtak, de a kapusok ezen a napon lehúzták a rolót.

Jól indult a mérkőzés kecskeméti szempontból, hiszen alig négy perc elteltével Szabó ugratta ki Lukácsot, aki a kifutó Helesfayt átemelni szerette volna, de a pécsi kapus bele tudott kapni a labdába. A folytatásban is inkább a kecskeméti akarat érvényesült jobban, a 14. percben Tóth ugratta ki a jobb oldalon Lukácsot, aki lapos lőtte középre a labdát, az érkező Szuhodovszki elől azonban egy védő ki tudta pöckölni a játékszert. Jó húsz perc elteltével a pécsiek is aktívabbak lettek, sőt, a 25. percben Geiger alaposan megdolgoztatta Vargát, aki 18 méteres lövését a bal felsőből piszkálta ki. A 33. percben újabb kecskeméti sansz adódott, Buna beadása után Nagy elé csorgott le a labda, aki jobbal a bal felső mellé lőtt 11 méterről. Szünet előtt majdnem a Pécs került előnybe, Adamcsek 16 méterről tüzelt, ami Vargáról kijött, és ugyan Bíró a hálóba lőtt, de ezt les miatt nem adták már meg.

A második félidőre sem változott sokat a játék képe, az első lehetőség Geiger előtt adódott az 55. percben, aki 20 méterről a jobb alsó mellé lőtt. Sokáig mezőnyben gyűrték egymást a felek, majd gyorsan két kecskeméti helyzet is adódott. A 66. percben Szuhodovszki ugratta ki Lukácsot, aki megint Helesfayval maradt csak szemben, de jobbal nem tudta elpöckölni mellette a labdát, a kapus ismét védett. Egy perccel később Szuhodovszki tekert vissza egy kifejelt szögletet, amit Szabó csúsztatott Szalai elé, aki kapásból lőtt öt méterről, de Helesfay reflex mozdulattal fölé tudta ütni a labdát. A hajrá Hegedűs lövése után léptek be a csapatok, de a Pécs szélsője a tizenhatos bal csücskéről a bal felső fölé tekert, amivel le is zárta érdemben a találkozót.

PMFC–KTE HUFBAU 0–0 (0–0)

Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezeti: Kárpály Mihály (Berényi Ákos, Belicza Bence)

PMFC: Helesfay - Rácz, Dávid (Zsemlye 61.), Króner - Sági, Geiger (Kónya 61.), Futó, Nikitscher, Katona L. – Adamcsek (Hegedűs 46.), Bíró B. (Tihanyi 76.). Vezetőedző: Vas László

KTE: Varga B. – Buna (Győri B. 79.), Szabó A., Rjasko, Szalai G., Grünvald (Hadaró 74.) – Nagy K., Vágó, Szuhodovszki (Szabó L. 90.) – Tóth B., Lukács D. Vezetőedző: Szabó István

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók