A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nem véletlen lett bajnok a Szeged-Grosics, az RKSK a tavasz meglepetése

Egyetlen forduló maradt hátra a tavaszi szezonból, de a döntő fontosságú kérdések már eldőltek a közép csoportban, megvan a bajnok, illetve a kiesők is biztossá váltak. Megnéztük azt, hogy a tavaszi formák mennyire változtatták meg az erőviszonyokat.

Rögtön az elején le kell szögezni, hogy tavasszal egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a csapatok, hiszen a 16. fordulót még decemberben lebonyolították. 14 meccs alapján is lehet azonban látni, hogy egy-egy klub mennyit tudott előre lépni az őszhöz képest, vagy éppen mennyit vissza. Kecskeméti szemmel nézve mindenképpen sikerült javulnunk, hiszen már most 19 pontunk van, ami a tavaszi tabellán 6. helyet ér számunkra. Gyakorlatilag csak az első négy, illetve a tavaszi meglepetés csapatnak számító RKSK előz meg minket. Bár kevesebb gólt szereztünk (12), kevesebbet is kaptunk (11), ráadásul 6 találkozón nem is tudták bevenni ellenfeleink a kapunkat.

Amennyiben a többi csapatot vizsgáljuk, nem meglepő a Szeged-Grosics bajnoki címe, hiszen 8 pontot vertek a Szentlőrincre tavasszal. Ez igazából azt jelenti, hogy minimálisan javultak, de a baranyaiak viszont alaposan visszaestek, ezért is lett ekkora a különbség köztük. Érdekességként mindenképpen ki kell emelni azt a tendenciát, hogy a bajnokon kívül mindenki visszaesett a szezon második felére: a SZEOL, a Dunaújváros, a Honvéd II. mögött a többi középmezőnyben szereplő együttes is gyengébben teljesített. Javultak ugyanakkor a mezőny második felében szereplők, ami a kiesők számára volt rossz hír. Az RKSK kiemelkedően teljesített, javult a KTE, tartotta a szintet a PMFC, illetve az Iváncsa is minimálisan gyűjtött kevesebb pontot, ugyanakkor a Dabas, a Taksony, vagy éppen a Kozármisleny is szemmel láthatóan visszafelé váltott sebességet. 

A kiesőket vizsgálva látható, hogy a Makó búcsúja kicsit sem meglepő, kiemelkedően gyengén szerepeltek, csupán 5 pontot gyűjtöttek be 2019-ben. A Hódmezővásárhely ugyan itt a hajrában több meccset is nyert (ősszel is így kapaszkodtak vissza), de ez is csak a kozmetikázásra volt elég, amikor nagyon kellett volna, nem jöttek a pontok. A Paks II. ugyan javulni tudott, de nem eleget ahhoz, hogy a gyenge őszüket ellensúlyozzák, így a szekszárdiaknak az is elég volt a bennmaradáshoz, hogy nagyobb kilengések nélkül lépkedjenek előre. 

A tavaszi tabella 13 forduló után:

1. Szeged-Grosics 32 pont

2. Szentlőrinc 24

3. RKSK 24

4. SZEOL 23

5. Dunaújváros 20

6. KTE 19

7. PMFC 19

8. Honvéd II. 18

9. Iváncsa 17

10. Paks II. 15

11. Kozármisleny 14

12. Szekszárd 14

13. Dabas 13

14. Hódmezővásárhely 12

15. Taksony 11

16. Makó 5

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók