A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Óriási szívvel, telt ház előtt vertük a DVSC-t

A KTE HUFBAU a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában az NBI-es Debreceni VSC-t fogadta hazai környezetben. Csapatunk végig egyenrangú partnere volt a Lokinak, majd hátrányban sem adtuk fel, a hosszabbításban fordítva bejutottunk a legjobb 16 közé.

Már a mérkőzés elején is inkább a kecskeméti akarat érvényesült a pályán, olyannyira, hogy a 11. percben Puskás lekészítése után Lukács került ziccerbe, de Gróf védte lövését, majd Bartha ismétlése a védőről vágódott fölé. Húsz perc elteltével előbb Belényesi kapáslövésébe kapott bele úgy Deslandes, hogy kevéssel pattant fölé, majd kicsivel ezután Szuhodovszki tüzelt mellé 20 méterről. A folytatásban kicsit feljebb jött a Debrecen, kiegyenlített mezőnyjáték zajlott, de két Nikolic fejesen kívül, melyeket könnyen fogott Kersák, nem sokat tudott mutatni az NBI-es csapat.

A második félidő is inkább kecskeméti lehetőségekkel indult, de több lövésbe is jól vetődtek bele a debreceni védők. Az 54. percben a csereként beálló Németh előtt adódott hatalmas sansz, egy jobbról belőtt labdát azonban 7 méterről a jobb alsó mellé lőtt. A 63. percben Bévárdi lőtt Dzsudzsák legurítása után, de ez sem talált kaput, majd az ellentámadásból Lukács tört kapura, de hosszan tolta meg a labdát, amire így Gróf ki tudott vetődni. A hajrában egyre inkább érett a hosszabbítás, de Baráth fejese jelzésértékű volt a 78. percben, Kersáknak kellett fölé tolnia. A 84. percben gyorsan elvégzett egy szabadrúgást a Loki, amire a hosszú Németh robbant be, majd néhány méterről a hálóba lőtt (0-1). Szabó István azonnal cserékkel lépett, ami be is jött. Nagy nyomást gyakoroltunk a debreceni kapura, a 92. percben Lukács lövése meg szögletre pattant egy védőről, de a pontrúgás után Nagy szögletét Szalai József a jobb alsóba csúsztatta (1-1).

A hosszabbítás Tischler lehetőségével indult, de Szabó mentett az ötösön, majd a 100. percben Tóth éles szögből leadott löketét tolta ki Gróf. A 106. percben Tischler lőtt 20 méterről a jobb alsó mellé, majd hat minutummal később Vágó csúsztatta fölé Tóth beadását. A stadion aztán a 115. percben gyakorlatilag felrobbant, amikor Lukács ment el a bal oldalon, az alapvonalról középre passzolt, ahol Tóth érkezett és lőtt az üres kapuba (2-1), kialakítva a bravúros végeredményt.

KTE HUFBAU – Debreceni VSC 2-1 (0-0, 1-1, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után

MOL Magyar Kupa, Kecskemét, 2000 néző

KTE: Kersák – Madarász (Vágó 88.), Gál (Szalai G. 104.), Belényesi, Szabó A., Hadaró (Grünvald 89.) – Marsa (Szalai J. 88.), Bartha, Szuhodovszki (Tóth D. 80.) – Lukács D., Puskás Z. (Nagy K. 46.). Vezetőedző: Szabó István

DVSC: Gróf – Bévárdi, Nikolic, Deslandes, Ferenczi – Varga J. Baráth (Babunski 95.) – Soltész (Németh 46.), Dzsudzsák, Sós – Ugrai (Tischler 46.). Vezetőedző: Toldi Gábor

Gól: Szalai J. (90 + 3.), Tóth D. (115.) ill. Németh (84.)

Sárga lap: Vágó (98.), Tóth D. (110.) ill. Deslandes (75.), Nikolic (84.), Ferenczi (89.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: Tóth Csaba/KTE)

Média partnerek
Támogatók