A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Otthon tartotta a pontokat a Dabas-Gyón

A KTE HUFBAU a bajnokság 16. fordulójában a Dabas-Gyón FC vendége volt. A kevés helyzetet hozó találkozón az első félidőben a hazaiak találtak be átlövésből, majd a folytatásban előnyüket meg is őrizték, köszönhetően Steer Bence utolsó perces bravúrjának.

Az első félidő viszonylag kevés eseményt hozott a kapu előtt, mert bár a 4. percben Szalai rögtön egy távoli lövéssel tesztelte Steert, a folytatásban bizony elvétve sem voltak veszélyben a kapuk. Bár viszonylag jó iramot diktáltak a csapatok, nem tudták igazán megbontani egymás védelmét, így kisebb lehetőségek sem nagyon adódtak. A 32. percen aztán a semmiből rögtön góllal zárult az első hazai kapura lövés, egy szöglet variáció végén Soós lőtte ki 19 méterről a bal felsőt (1-0). Ezzel tulajdonképpen le is zárult az első félidő tartalmi szempontból, az utolsó percekben még Marsa és Babolek tévesztett célt távolról.

Fordulás után veszélyesen kezdett a Dabas-Gyón, Soós lövése centikkel vágódott mellé, és jó tíz percig a mérkőzés ezen szakaszában benne lógott a levegőben a második hazai találat. A sárga lapokkal is színesített meccsen végül bő egy óra után vettük át a kezdeményezést, előbb Babolek balos löketet kerülte el a kaput, majd Asztalos előtt adódott nagy lehetőség, de bevetődve menteni tudott az ötösön Ablonczy. Bár beívelésekkel és beadásokkal bőszen próbálkoztunk, csak kisebb lehetőségek okoztak izgalmakat, egészen a hajráig, amikor a 92. percben Babolek egy jobbról érkező, lapos beadást tekert a hosszú alsó irányába, de Steer hatalmas bravúrral védett. A meccslabda kimaradt, így a hazaiak otthon tartották a pontokat.

Dabas-Gyón – KTE HUFBAU 1-0 (1-0)

NBIII. 16. forduló

KTE: Mészáros – Tamaskó, Nánási, Urbán, Grünvald – Hirman, Szalai – Kéri, Vágó, Babolek – Asztalos.

Gyón: Steer – Grabant, Ablonczy, Sallay, Gaszner – Popovics, Soós, Szabó P. – Bodnár, Folmer, Marsa.

Gól: Soós (32.)

Sárga lap: Sallay, Ablonczy, Nagy ill. Grünvald, Vágó, Asztalos, Nánási, Kunsági (a kispadon)

Edző értékelések hamarosan.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók