A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Parádés játékkal nyertük a rangadót

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadta. A feljutásért is zajló rangadón végig domináltak a lila-fehérek, így fölényesen tartották otthon a pontokat.

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, az első helyzet a 9. percben Dobronoky előtt adódott, aki egy kontra végén próbálta bevenni Varga kapuját, de a hazai kapus a helyén volt. A 22. percben megszerezte a vezetést a KTE, a labda ide-oda pattogott a tizenhatoson belül, majd alaposan meglepte Molnár kapust, miután a felsőlécről éppen Hadaró elé került, aki közelről a hálóba fejelte azt (1-0). Gyorsan jött a második kecskeméti gól, a 27. percben Vágót lökték fel a tizenhatoson belül, ami büntetőt ért. A labda mögé Lukács állt, aki a bal alsóba lőtt (2-0). A kitűnő futball hangulatú derbin mindkét csapat szurkolótábora kitett magáért, de a 33. percben megint a hazai szimpatizánsok ugorhattak a magasba, amikor Lukács beadását Tóth Barna fejelte a jobb alsóba (3-0). A 39. percben szépíthetett volna a Szeged, miután Csoboth harcolt ki büntetőt. A sértett állt a labda mögé, de jobbra tartó lövését Varga bravúrral kitolta. A 42. percben még Lukács próbálkozott meg egy pimasz emeléssel 16 méterről, de ez centikkel kapu mellé szállt.

Fordulás után sem változott a játék képe, a 47. percben Tóth Dávid beadása elment keresztbe, a hosszún érkező Hadaró azonban a bal alsó mellé tüzelt 15 méterről. Az 54. percben így is növelte előnyét a KTE, a csereként beálló Buna adott be jobbról, az ötösön aztán Tóth Barna érkezett, aki a rövidbe pöckölt (4-0). Sorra jöttek a kecskeméti lehetőségek, Lukács is ismét betalálhatott volna, de a Szeged megúszta ezeket a szituációkat. A 66. percben minden esélye odaveszett a vendégeknek, amikor Gajdos törlesztett Szalaival szemben, amiért a játékvezető azonnal kiállította. A Kecskemét innentől kézben tartotta a meccset, Grünvald és Szabó révén akár újabb gólokat is szerezhetett volna, de az eredmény már nem változott. Győzelmével a KTE továbbra is 2. a tabellán, ami feljutást érne a végelszámolásnál.

Kecskeméti TE–Szeged-Csanád GA 4–0 (3–0)

Kecskemét, 1800 néző. Vezette: Pintér Csaba (Horváth Róbert, Szécsényi István)

KTE: Varga B. – Tóth D. (Buna, 53.), Szabó A., Rjasko, Szalai G., Hadaró (Grünvald, 65.) – Nagy K. (Paudits, 80.), Vágó, Katona B. (Szuhodovszki, 65.) – Lukács D. (Szökrönyös, 80.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Szeged: Molnár F. – Kővári, Ódor, Temesvári, Pejovics – Simon Á. (Haruna, 80.), Kovács M. – Dobronoky, Farkas A. (Germán, a szünetben), Csoboth (Dobos, 69.) – Gajdos. Megbízott edző: Adem Kapic, Andorka Péter

Gól: Hadaró (22.), Lukács (28.), Tóth B. (33., 54.)

Kiállítva: Gajdos (66.) 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók