A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Párjának üzent gólja után a 14 éves álmát beteljesítő Hirman Kristóf

Hirman Kristóf vasárnap először futhatott ki kezdőként felnőtt bajnoki meccsre a KTE színeiben, amit rögtön góllal tudott emlékezetessé tenni a Dabas-Gyón ellen. A fiatal védekező középpályás gólja után párjának üzent.

Zoran Kuntics utalt már rá korábban, hogy kezdő leszel esetleg az első fordulóban, ez így is történt. Mikor vált számodra biztossá, illetve mit mondott neked a meccs előtt?

Valóban utalt rá, bennem azonban csak a meccs előtti szombaton tudatosult, amikor a kezdőcsapathoz tett az edzés végi játékban. Ettől függetlenül már napokkal a bajnoki előtt készítettem magam fejben rá, hogy ne érjen meglepetésként, ha tényleg be is tesz. Zoran kijelentette, hogy nagyon sok munkával szereztem meg a bizalmát. Fiatalként nem világmegváltó futballt, hanem azt a fegyelmezett és pontos játékot kérte tőlem az első meccsen, amit a felkészülés alatt. Kiskorom óta az az álmom, hogy kezdőként sétálhassak ki a Széktói Stadionba a KTE színeiben, mivel már 14 éve futballozok itt. Számomra ez az álom most valóra vált, nagyon jó érzéssel töltött el!

A góllal gyakorlatilag feltetted a koronát a teljesítményedre. Mi futott át rajtad azokban a pillanatokban, illetve kinek üzentél?

A meccs előtt már volt egy megérzésem arról, hogy kik találhatnak be, kicsit magamon is éreztem ezt. Megmondom őszintén, a gól utáni első pillanatban a papám jutott eszembe, aki augusztus 5-én hunyt el három éve. A karomon is az ő születési dátuma található, mindig is azt akartam, hogy lásson a felnőtt fociban, hiszen mindig is nagy rajongó volt. A gólöröm a páromnak, Megyesi Millának szólt, akivel lassan két és fél éve vagyunk együtt. Nélküle elképzelhetetlen lenne, hogy itt tartsak, és természetesen a családja segítsége nélkül is. Ezúton is szeretném nekik megköszönni a sok-sok támogatást és segítséget!

Terbe Botond, vagy éppen Vágó Gábor példája után a te eseted is azt mutatja, hogy nyitva áll a fiatalok előtt a felnőtt öltöző ajtaja. Milyen célokkal vágtál neki a szezonnak, illetve mit tűztél ki magad elé?

Célom az alapozás óta az, hogy kezdő lehessek a bajnoki mérkőzéseken. Amennyiben ez sikerül, szeretnék minél többet fejlődni, illetve felvenni a ritmust. Jó teljesítménnyel akár kezdő is tudok maradni, de a lényeg, hogy minél több játékperchez jussak, ezáltal sok tapasztatot gyűjtsek a felnőtt futballban.

Miként élted meg belülről egyébként a Dabas-Gyón elleni meccset?

Az első félidőben rengeteg lövésünk volt, aminek nagyon örültem, mert személy szerint ezek mindig hiányoztak számomra. Nagy iram volt, de én végig az éreztem, hogy ez a mi meccsünk, uraltuk a játékot. Egy magabiztos, 2-0-os sikerrel indítottuk a bajnokságot, ennél jobb kezdés nem is kellett.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók