A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Pénteken sorsolnak a kupában

A KTE HUFBAU Andráshidán harcolta ki a továbbjutást a Magyar Kupában, így mi is ott vagyunk a legjobb 64 csapat között. Döntő többségében az esélyesek jutottak a következő fordulóba, melynek sorsolása pénteken lesz.

A teljes mezőny szerda este alakul ki, ugyanis az elhalasztott ZTE – FTC NBI-es bajnokit vasárnap pótolták, a két klub így csak szerdán lép pályára a kupában. Az FTC az Iváncsa, a ZTE a Kiskunfélegyháza vendége lesz. A másik 10 NBI-es csapat már hozta a papírformát, nagy meglepetés lenne, ha szerdán nem válna teljessé az élvonal mezőnye. A másodosztályban már akadtak olyan klubok, akik meglepetésre elvéreztek, a Szolnok büntetőkkel kapott ki Salgótarjánban, míg a Csákvár a DEAC ellenében maradt alul hosszabbításban.

Az NBI-es és NBII-es klubok kiemeltek voltak, az NBIII-asok azonban egymással is összetalálkozhattak, így itt is szűkült a csapatok száma, összesen 21 jutott a 64 közé. A Tállyát is meg kell itt említeni, ugyanis a Balmazújváros kizárása miatt ők erőnyerőként jutottak tovább. Szép számmal képviseltetik majd magukat a megyei csapatok is a következő körben, jelen állás szerint 14 csapat jutott tovább, közülük mindenki a megye I-ben szerepel.

A következő forduló sorsolását pénteken 13:30-kor bonyolítják le. Továbbra is az alacsonyabb osztályban szereplő klubok minden esetben a pályaválasztók, azonban csak az NBI-es együttesek lesznek itt már kiemelve. A 7. forduló hivatalos játéknapja október 30. (szerda).

A legjobb 64 mezőnye:

NBI:

MOL Fehérvár FC, DVTK, Paksi FC, Budapest Honvéd, Debreceni VSC, Puskás Akadémia FC, Mezőkövesd Zsóry FC, Újpest FC, Kaposvári Rákóczi FC, Kisvárda Master Good

NBII:

MTK Budapest, Budaörs, Vác FC, FC Ajka, Szeged-Csanád Grosics, BFC Siófok, Békéscsaba 1912 Előre, Dorogi FC, Gyirmót FC Győr, Soroksár SC, Kazincbarcika, Vasas FC, WKW ETO FC Győr, Nyíregyháza Spartacus FC, Budafoki MTE, Duna Aszfalt Tiszakécske LC, Szombathelyi Haladás

NBIII:

Füzesgyarmati SK, Pápai Perutz FC, FC Nagykanizsa, FC Dabas, Termálfürdő Tiszaújváros, Herold Trans Ménfőcsanak, Dabas-Gyón FC, Kecskeméti TE HUFBAU, Lipót Pékség, Ózdi Kohász SC, Pécsi MFC, III. KER. TVE, HR-Rent Kozármisleny, Debreceni EAC, BKV Előre, Monor, Credobus Mosonmagyaróvár, Sényő-Carnifex, Rákosmente KSK, Dunaújváros, Tállya KSE (erőnyerő)

Megye I.:

Salgótarjáni BTC, Berettyóújfalui SE, Tamási 2009 FC, SC Sopron, Tatabányai SC, Nagybajomi AC, Balatoni Vasas, Balkányi SE, Maglódi TC, Szegedi VSE, Vép VSE, Szarvasi FC, ASR Gázgyár, Sárbogárd SE

Az Iváncsa – FTC és a KHTK – ZTE mérkőzést szerdán rendezik.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók