A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Ponttal jöttünk haza, de ennek most a HFC örülhet

A Kecskeméti TE a Hódmezővásárhelyi FC vendége volt vasárnap, az NBIII. közép csoportjának 5. fordulójában döntetlent ért el csapatunk idegenben.

Szabó Tibor ezúttal megkavarta kártyáit, hiszen Stefan Vladul és Szabó Dávid is bekerült a kezdőbe, ami szerkezeti váltással is járt a korábbiakhoz képest. A meccs jól indult, egy gyengécske hazai lövésre nagyon gyorsan góllal válaszolhattunk volna, de Zámbori labdáját kivágták a kapu torkából. A HFC mezőnyben nme járatta rosszul a labdát, de kapura kevés veszélyt tudtak okozni játékból, így elsősorban a kapu elé ívelt pontrúgásokban bíztak. A 14. percben Mészárosnak résen is kellett lennie, de a tömegben átpattogó labdát ki tudta tolni. Az ivószünet után megint felpezsdültek kicsit az események, meddő fölényünket egy hazai fejes törte meg, a másik oldalon pedig Vladul próbált emelni ziccerben, de ebből nem lett semmi. Szünet előtt Szabó Dávid járt közel a gólhoz, 18-ról tekerte a hosszú felső irányába, de centikkel mellé lőtt.

Fordulás után továbbra is irányítottuk a játékot, ami már egyre több lehetőségben is mérhető volt. Az 53. percben Balog lőtt mellé ballal ziccerben, majd Markó szabadrúgását kellett kitolnia a kapusnak. Végül sikerült megszereznünk a vezetést, egy felívelés után Mészáros hozta gyorsan játékba a labdát, az akció végén pedig Bagó beadását tette vissza önzetlenül lövésre Markó, Balog ezúttal már nem is hibázott (0-1). A gól után inkább a mezőnyharc dominált, a HFC aztán a semmiből egy felíveléssel célt ért, Huszár emelkedett a legmagasabbra középen (1-1). A hajrában ettől függetlenül könnyen megnyerhettük volna a meccset, mert sorra adódtak előttünk a lehetőségek. Előbb Nádudvari tekert fölé, majd egy szabadrúgás kombináció végén Farkas lőtt mellé, de a 85. percben Bagó is teljesen egyedül maradt a tizenhatoson belül, azonban szintén nem talált kaput. A hosszabbításban még Zámbó távoli bombáját tolta ki Krnács, így inkább úgy összegezhetünk, hogy a HFC jobban örülhetett ezúttal a pontszerzésnek.

Hódmezővásárhelyi FC – Kecskeméti TE 1-1 (0-0)

NBIII. közép csoport, 5. forduló

HFC: Krnács – Geiger (Szabó M. 44.), Huszár, Jankelic, Szabó Cs., Hrabovszki, Mezei, Vass (Bódai 64.), Gyüre (Darida 75.), Katona, Bartyik.

KTE: Mészáros – Zámbó, Urbán, Farkas – Bagó, Markó (Maczelka 86.), Nádudvari, Szabó D. (Nemesvári 75.), Zámbori – Vladul (Selyem 58.), Balog.

Gól: Huszár (68.) ill. Balog (58.)

Sárga lap: Jankelic, Vass, Katona ill. Balog, Zámbó

Szabó Tibor (KTE): Stabil csapattal találkoztunk, a győzelemhez mi álltunk közelebb, de egy pontrúgásnál figyelmetlenek voltunk, nem tudtuk levédekezni. A kapott gól után is megvoltak a helyzeteink, pontosabb előre játékkal ezt a meccset hozhattuk volna. Korábban is sokszor elhangzott már, hogy ebben a bajnokságban nincsenek könnyű ellenfelek, maximális koncentráció kell, sajnos mi a helyzeteinknél pontatlanok voltunk.

Szűcs Róbert (HFC): Ezúttal inkább félig tele van a pohár a mi részünkről, örülnünk kell a döntetlennek. A Kecskemét meglepett minket, nem vártunk tőlük ennyit támadásban, a mi játékunkat kiölték, többnyire védekezésre voltunk kényszerítve. Míg korábban benne volt a győzelem a meccseinkben, addig ma nem, de nem vagyunk elkeseredve, mert a KTE jól játszott. 

A Kecskeméti TE a 6. helyről várja a folytatást, melyre szeptember 9-én (vasárnap) a Kozármisleny ellen kerül sor a Széktói Stadionban, kezdés 16:00-kor.

Fotó: Tóth Zsolt "Totya" 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók