A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Ponttal távoztunk Balmazújvárosból

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a Nyíregyháza vendége volt Balmazújvárosban. A fordulatos mérkőzésen mindkét együttes hátrányból tudott felállni, így végül megosztoztak a pontokon.

Szabó István szokásához híven a hétközi fordulóban rotálta csapatát, míg az otthon erős Nyíregyháza viszonylag keveset változtatott az előző körhöz képest. Az 5. percben a hazaiak betalálták, de Szabó Bálint beadása után Kovács Ádám hiába gyűrte be valahogy a labdát az ötösről, estében kézzel is hozzáért a játékvezető jelzése szerint, így nem adták meg. Újabb öt perc telt el, amikor viszont már érvényes gólt láthattak a nézők, ezt viszont a KTE szerezte. Szabó László és Tóth Dávid kényszerítőzött a bal oldalon, majd utóbbi laposan középre adott, az ötösön érkező Szalai pedig a hálóba passzolt (0-1). A 17. percben megint vendég lehetőség adódott, a tizenhatos jobb oldalánál vehette át Katona Tóth labdáját, éles szögből leadott lövése azonban Fejér kezeiben halt el. Sokáig mezőnyben gyűrték egymást a felek, de a hazai csapat egyre aktívabb lett, ami gólt hozott. A 35. percben nem sikerült rendesen felszabadítania a kecskeméti védelemnek, így Szabó tehette középre jobbról újra labdát, amit Kovács fejelt a bal alsóba öt méterről (1-1).

Szünetben négyet is cserélt Szabó István, azonban mégis a Nyíregyháza szerzett gyorsan vezetést a 48. percben. Egy szöglet után Fejér húzta le a labdát, majd előre vágta Vass irányába. Grünvald nem tudta elfejelni a játékszert, amit a hazai támadó meg is szerzett, majd némi állítgatás után, Lukács szorításából a hosszú alsóba lőtt ballal (2-1). Négy minutummal később máris hatalmas sansz adódott az egyenlítésre, mert miután Lukács nagy lendülettel vezette rá Gengeliczkire a labdát, majd találkozva vele a földre került, a játékvezető a büntető pontra mutatott. A labda mögé Vágó állt, ám túlzottan a sarokra akarta lőni a labdát, mely a jobb kapufáról kifelé pattant. A 60. percben így is jött az egyenlítés, Szalai ugratta ki a jó ütemben induló Lukácsot, aki a kifutó Fejér fölött a hálóba emelt 16 méterről (2-2). Az utolsó húsz percbe érve Zamostny lőhetett kétszer is jó húsz méterről, ám mindkét alkalommal fölé bombázott a hazai támadó. A hajrában a KTE-nek volt több meccslabdája, a 83. percben Buna beadása után Tóth fordult valahogy kapura védőjével, rövidbe szánt lövését azonban kivédte Fejér. A 86. percben is bravúrt mutatott be a kapus, ezúttal Grünvald beadását lőtte rá kapásból Lukács, de ezt is hárította a kapus. Két kecskeméti pont végül Tóth Barna lábában maradt a rendes játékidő utolsó percében, miután Lukács beadása után szépen került helyzetbe, de jobbal a rövid felső fölé bombázott.

Nyíregyháza Spartacus – KTE HUFBAU 2-2 (1-1)

Balmazújváros, 500 néző Vezette: Szilágyi Sándor (Sinkovicz Dániel, Tőkés Róbert)

Nyíregyháza: Fejér – Szabó B., Papucsek (Sztankó, 83.), Gengeliczki, Jánvári (Nemes, 56.) – Márkus, Sigér Á. – Vass P. (Gresó, 62.) Zamostny, Kovács Á. (Pócsik, 62.)– Banyoi (Novák Cs., 62.) Vezetőedző: Feczkó Tamás

KTE: Kersák (Varga B., a szünetben) – Tóth D. (Buna, 80.), Gál Sz. (Szabó A., a szünetben),  Rjasko, Szalai G.,  Grünwald – Katona B., Vágó, Szabó L. (Szuhodovszki, a szünetben) – Tóth B., Paudits (Lukács D., a szünetben). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Kovács Á.  (35.), Vass P. (48).  ill. Szalai G. (10.), Lukács D. (60.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó:Trifonov Éva/Nemzeti Sport)

Média partnerek
Támogatók