A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Pozitív téli mérleg, Gombos Zsolt elégedett az elvégzett munkával

Rendhagyó módon zárult a felkészülési időszak csapatunk számára, hiszen az utolsó, Füzesgyarmat elleni edzőmeccs végül elmaradt. A téli munka ezzel lezárult, vasárnap Monoron már tétmérkőzés vár a KTE HUFBAU labdarúgóira.

A füzesgyarmati edzőmeccs helyett végül az U19-es játékosokkal kiegészülve, egy egymás közti játékkal zárta le a 8 hetes téli felkészülést csapatunk. Nyugodtan kijelenthető, az egyik leghosszabb felkészülést csinálták végig a játékosok, hiszen sok klubnál egy-két héttel később népesedett be először az öltöző, ebben természetesen az is benne volt, hogy Gombos Zsolt személyében új vezetőedző vette át a munkát.

Ami a szurkolók számára is látható részt illeti, ahogy általában, úgy most sem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani a felkészülési találkozók eredményeinek, az összkép ezzel együtt mégis pozitív. Bár Tiszakécskén kikaptunk az NBII-es rajtra főpróbázó megyei riválistól - a második félidőben szinte csak ifisták voltak pályán nálunk - ezt követően zsinórban hét találkozót nyertünk meg, ráadásul ellenfeleink közül csak a Jászberény tudta bevenni kapunkat.

A tavaszi játékoskeretről, illetve a téli játékosmozgásról ITT írtunk korábban.

Téli felkészülési meccsek: 

01.22. (szerda): Tiszakécske (NBII) – KTE HUFBAU 6-0

01.30. (csütörtök): KTE HUFBAU - KHTK (megye I.) 7-0

02.05. (szerda): KTE HUFBAU – Jászberény (NBIII) 3-2

02.08. (szombat): Makó (Megye I.) - KTE HUFBAU 0-1

02.12. (szerda): Cegléd - KTE HUFBAU (NBIII) 0-3

02.15. (szombat): KTE HUFBAU – Pilis (Megye I.) 8-0

02.19. (szerda): KTE HUFBAU – ESMTK (NBIII) 1-0

02.22. (szombat): KTE HUFBAU – Szarvas (Megye I.) 3-0

Gombos Zsolt, a KTE HUFBAU vezetőedzője így értékelte az eddig elvégzett munkát:

„A srácok szorgalmasak és motiváltak, jó játékosok alkotják a keretet, sikerült erősíteni is. A játékosok becsülettel teszik a dolgukat, látszik szerintem a fejlődés is. A felkészülési meccsek kiindulópontnak persze jók, de igazán a bajnokság során dől el, hogy kinek milyen a belső motivációja. Mindig vallottam, hogy valakiben vagy ott van az a belső hajtóerő, mely győzelemre akarja vezetni mindenáron, vagy bestresszel a vereségtől való félelemtől. Ez ki fog derülni, de ahogy én látom a csapatot, az előbbit érzem. Tartom azt, amit érkezésemkor nyilatkoztam: ennek a Kecskemétnek nem ott van a helye sem múltja, sem állománya, sem tudása alapján, ahol most áll a klub. Remélem sikerül minél több mérkőzést megnyernünk, ezáltal minél feljebb is végeznünk. Akár idegenben, akár itthon, mi minden meccsen úgy fogunk pályára lépni, hogy győzni szeretnénk. Jó erőben vagyunk, az első elveszített edzőmeccsünk óta sorban nyertünk, gólt is alig kaptunk, ez mind olyan pozitívum, ami erőt kell adjon a csapatnak. Amit még mindig érzek, hogy kicsit túl szerény ez a társaság, hiányzik egy kis csibészség. Ehhez kell még egy kis idő, nem mellesleg az igazán összekovácsoló az lehet, ha jönnek a bajnoki győzelmek, mert így működnek a dolgok, tapasztaltból mondom.”

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók