A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Rangos elismerésben részesült Czéh László

Kiállítás nyílt szerdán a magyar–izraeli sportkapcsolatok történetéről Game Changers címmel az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A két nemzet közös sportmúltjának meghatározó alakjait bemutató tárlat ünnepélyes megnyitóján részt vett mások mellett hat korábban Izraelben szereplő labdarúgó, így a KTE klubigazgatója, Czéh László, valamint Halmai Gábor, Hamar István, Márton Gábor, Pisont István és Sallói István is.

A hat labdarúgóban közös, hogy az 1990-es évek közepétől mindannyian az izraeli bajnokságban futballoztak légiósként, nagyban meghatározták a helyi labdarúgás fejlődési irányát. Czéh László 6 évig játszott kint, volt a másodosztály gólkirálya, szerepelt az első ligában, több klub mezét is magára húzhatta.

– Nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak minket is erre a kiállításra, melynek mi is szereplői vagyunk. Az apropóját a magyar-izraeli sportkapcsolatok adták, melynek mi labdarúgóként a 90-es évektől lettünk részesei, amikor Izrael újra visszakerült az UEFA égisze alá. Abban az időszakban kerültünk ki mind a hatan, de volt időszak, amikor tíznél is többen futballoztunk kint. Minket azért is tartanak fontosnak, mert érkezésünk után az ország labdarúgása is elkezdett tovább fejlődni – mondta Czéh László.

A kiállítás jelenleg az MTK stadionjában tekinthető meg, tavasszal azonban átköltözik a Puskás Arénába.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók