A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Régen találkoztunk a Nyíregyházával

Vasárnap 13 órakor a Nyíregyháza Spartacus lesz csapatunk ellenfele a Merkantil Bank Ligában. A nyírségiekkel utoljára még az élvonalban találkoztunk, de a másodosztályban is gazdag múltra tekint vissza a két csapat közös történelme.

Novák Csanád vasárnap már a Nyíregyháza játékosaként lép pályára (Fotó: KTE - Nyíregyháza 2014-ből)

A Nyíregyháza Spartacust 1928-ban alapították, az igazán nagy sikerek a 70-es évek végétől indultak be a klubnál. Addig jobbára alacsonyabb osztályban szerepelt az együttes, de 1980-ban sikerült feljutniuk az élvonalba. A Szpari onnantól az első és a másodosztály között ingázott csak, összesen öt alkalommal nyerték meg az NBII-t. 2015-ben hozzánk hasonlóan nem kaptak NBI-es licencet, ezután az NBIII-ban rögtön bajnokok lettek. Azóta folyamatosan a másodosztályban szerepelnek, tavaly a 7. helyen zártak. Ellenfelünk idén komoly célokkal vágott neki a bajnokságnak, jelenleg az 5. pozíciót foglalják el.

A két klub először 1990-ben találkozott az NBII-ben, majd 2007-ig összesen 24 alkalommal csaptak össze. A mérleg riválisunknak kedvez, hiszen 12-szer tudtak nyerni 4 döntetlen és 6 kecskeméti siker mellett. Pályaválasztóként ezzel együtt nem panaszkodhatunk, hiszen mind a 6 sikerünket itthon ünnepelhettük. Az NBI-ben hatszor mérkőztek meg a csapatok, ebben az osztályban a Szpari egyszer sem tudott nyerni, 4 döntetlen mellett 2 alkalommal KTE győzelem született. Utoljára 2015 áprilisában Nyíregyházán 1-1 lett a végeredmény.

Igen gólzáporosra sikerültek alapvetően a KTE – Nyíregyháza találkozók, ugyanis az NBI-ben 3,3, a másodosztályban 2,7 gól született meccseként.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók