A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Régen találkoztunk a veretlen Siófokkal

A KTE HUFBAU ellenfele a BFC Siófok lesz vasárnap 17 órakor a Merkantil Bank Ligában. Balaton parti riválisunkkal korábban az élvonalban is többször találkoztunk, idén nyeretlenek, ugyanakkor még veretlenek is.

A Siófok igen masszív ellenfél lesz

Az 1921-ben alapított együttes a 80-as évek elején kezdett el felkerülni a magyar futball térképére, ekkor jutott fel először a másodosztályba az egyesület. 1984-ben nem akármilyen bravúrt végrehajtva Magyar Kupát nyert NBII-es csapatként a Siófok, majd egy évvel később feljutott a klub az élvonalba, ahol a legjobb eredményük egy negyedik hely volt 1992-ben. Két évvel később kiestek, innentől kezdve egy tipikus liftező klub lett a BFC, mely az élvonalban rendre a kiesés ellen küzdött, de néhány év kihagyás után valahogy mindig újra feljutott. Legutóbb 2013-ban búcsúztak az élvonaltól, azóta az NBII-ben szerepelnek, tavaly a 13. helyen zártak.

Ami a közös múltat illeti, a Siófokkal sosem találkoztunk még másodosztályú meccsen, az élvonalban viszont nyolc alkalommal is 2008 és 2013 között. A mérleg kedvez nekünk, hiszen 6 kecskeméti siker mellett csupán 2 siófoki született. Hazai pályán eddig négyből háromszor megvertük a kék-sárgákat, érdekesség, hogy mindig 3 gólt szerezve.

A Balaton partiak idén felemásan szerepelnek, azt senki sem veheti el tőlük, hogy veretlenek, ugyanakkor még nyeretlenek is, hiszen csak döntetlent játszottak eddig. Nem szabad, hogy ez bárkit is megtévesszen, hiszen ellenfelük volt a Vasas és a Diósgyőr is már, tehát bárkivel képesek felvenni a versenyt. Vezetőedzőjük kecskeméti szempontból is ismerős lehet, hiszen az a Domján Attila irányítja őket nyár óta, aki tavaly még az Iváncsával lett bajnok.

Szerző: Nyitray András (fotó: BFC Siófok facebook))

Média partnerek
Támogatók