A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Régen találkoztunk az Haladással

Nagyon sok jó meccset játszottunk a múltban a szombathelyi klubbal, ráadásul a két csapat szurkolótábora a múltban kifejezetten baráti viszonyt is ápolt egymással.  A pályán viszont akkor és most is nagy csata jellemezte ezeket az összecsapásokat, ráadásul mindkét csapat a tabella elején foglal helyet jelenleg.

KTE - Haladás (2012.10.20) Eugene Salami küzd Devecseri Szilárd és Guzmics Richárd ellen, a végén 2-1-re nyertünk

A Szombathelyi Haladás a másodosztály történetének egyik legeredményesebb csapata, hiszen 10 alkalommal nyerte már meg az NBII-t. A vasiak történelme alapvetően az élvonalhoz köthető, de természetesen ebben voltak ingázások, amik színessé tették a csapat múltját. Az NBI-ben egy 2009-es bronzérem a szombathelyiek büszkesége, emellett háromszor (1975, 1993, 2002) a kupadöntőbe is eljutottak, ahol azonban mindannyiszor alulmaradtak. A Haladás legutóbb 2019-ben búcsúzott az NBI-től.

A múltban 18 alkalommal találkoztunk a Halival, ebből 14-szer az NBI-ben. A kizárás óta nem futottak össze a felek, utoljára 2014 decemberében Szombathelyen volt erre példa, akkor a hazaiak 3-1-re nyerni tudtak. Az NBI-ben szombathelyi fölény jellemzi az örökmérleget, 6 Haladás sikerre 3 KTE jut az 5 döntetlen mellett. A másodosztályban 2005 óta nem rendeztek Kecskemét – Szombathely összecsapást, itt egyébként egy-egy győzelem mellett kétszer ikszeltek a felek.

2-2-es döntetlen született Kecskeméten 2021 márciusában 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók